YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş Azerbaycan’ı Ziyaret Etti

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Azerbaycan’a bir çalışma ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında Türkiye-Azerbaycan arasında eğitim ile kültür alanlarında gerçekleştirilmesi planlanan ve Bakü Yunus Emre Enstitüsünün Azerbaycan Kültür Bakanlığına teklif ettiği programlar görüşüldü.

KÜLTÜR BAKANI KERİMOV İLE GÖRÜŞME

Prof. Dr. Ateş’in Azerbaycan Kültür Bakanı Anar Kerimov ile yaptığı görüşmede Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı ile Yunus Emre Enstitüsü arasında kültür, eğitim ve bilim alanlarında somut iş birliğinin ayrıntıları müzakere edildi.

Görüşmede, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ortak kültürel mirasın korunması konusu ele alındı. Sinema, edebiyat, müzik ve diğer sanat türlerinde mesleki dayanışmayı artıracak kültürel programlar sayesinde Türkiye’nin birikiminin Azerbaycan’ın kültür ve sanat sektörlerine aktarılması amacıyla karşılıklı projeler yapılması hususları da görüşülen konular arasında yer aldı.

AZERBAYCAN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İLE TÜRKÇE ÖĞRETİMİ ANLAŞMASI

Prof. Dr. Şeref Ateş, Gazi Üniversitesi ile çift diploma anlaşması yapan Azerbaycan Teknik Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü arasında Türkçe öğretimi hususunda bir protokol imzalamak amacıyla üniversite rektörü Prof. Dr. Vilayet Veliyev’i ziyaret etti. Görüşme sırasında Prof. Dr. Ateş, Enstitümüzün Türkçe öğretimiyle ilgili çalışmalarını üniversite yönetimine aktardı.

Enstitümüz ile Azerbaycan Teknik Üniversitesi arasında başta öğrenci ve öğretim üyeleri için Türkçe öğretimi programı düzenlenmesi olmak üzere, teknoloji tabanlı Türkçe öğretimi materyallerinin hazırlanması ve uluslararası geçerliliğe sahip Türkçe Yeterlik Sınavlarının (TYS) gerçekleştirilmesi amacıyla anlaşma imzalandı. 

ADA ÜNİVERSİTESİNDE GÖRÜŞME

Prof. Dr. Şeref Ateş, Azerbaycan’ın önemli üniversitelerinden ADA (Azerbaycan Diplomatik Akademisi) Üniversitesini ziyaret ederek Rektör Dr. Hafız Paşayev ile görüştü. Görüşmede kültürel diplomasi alanında ortak projelerin geliştirilmesi ve ortak faaliyet planının hazırlanması hususları müzakere edildi.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) ev sahipliğinde "Türkçe Öğretim Merkezi Yöneticileri Koordinasyon Toplantısı"...

Romanya’daki Yunus Emre Enstitüleri, Romanya’da Türkçeyi geniş kitlelere tanıtmak adına yürüttüğü faaliyetlerin yanı...

Ukraynalı savaş mağduru yaklaşık bin çocuk, Yunus Emre Enstitüsü tarafından Antalya'nın Kemer...

Köstence Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde Dobruca bölgesinde görev yapan öğretmenlerin mesleki gelişimlerine...