YEE ve ILO iş birliğiyle yürütülen “Eğitim Programı” Ankara’da Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) iş birliğiyle, Suriyelilerin yoğun ikamet ettiği illerde Türkçe öğretim faaliyetlerinde bulunan eğitmenler için   “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Eğiticilerin Eğitimi Programı” Ankara’da başladı.

Yunus Emre Enstitüsü, çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birliği hâlinde yabancı dil olarak Türkçe öğretimi alanında eğitmen eğitimi programları düzenleyerek bu alanda öğretmen yetiştirilmesi çalışmalarına destek vermeye devam ediyor. Suriyelilerin topluma uyum sürecinde karşılaştıkları dil engelini aşmalarına yönelik olarak sahada görev yapan öğretmenlerin meslekî gelişimlerine katkı sunmak amacıyla 2016 yılından bugüne kadar düzenlenen eğitim programlarında yaklaşık 200 öğretmen eğitim almıştır.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) iş birliğiyle 25-29 Eylül 2017 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen eğitim programına, Adana, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay illerindeki Halk Eğitim Merkezlerinde Suriyelilere Türkçe öğreten 87 eğitimci katılıyor.

Programın açılış töreni, 25.09.2017 Pazartesi günü YEE Türkçe Eğitim Müdürü Kerim SARIGÜL ve ILO Uluslararası Program Sorumlusu Fatma KAYA ERGANİ tarafından yapılan açılış konuşmalarıyla başladı. Ardından katılımcılara, alanda çalışan eğiticilere yönelik özel olarak hazırlanan programın içeriği ve Yunus Emre Enstitüsünün yabancı dil olarak Türkçe öğretimi alanındaki çalışmaları hakkında bilgi verildi. Açılış töreninin ardından katılımcıların üç ayrı grup hâlinde alacağı seminerler başlatıldı.

29 Eylül 2017 Cuma günü sona erecek programda alan uzmanı eğitimci ve akademisyenler tarafından teorik ve pratik eğitimler verilecektir. Eğitimin sonunda katılımcılara katılım belgeleri takdim edilecektir.

Program kapsamında aşağıdaki başlıklarda seminerler ve atölye çalışmaları yapılacaktır:

-Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar ve Diller İçin Avrupa Ortak Öneriler Çerçevesi

-Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde İlk Ders ve Sınıf İçi İlişkiler   

-Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Dil Bilgisi Öğretimi

-Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Kültürel Ögelerin Aktarımı

-Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Ölçme ve Değerlendirme

-Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Teknoloji Kullanımı

-Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Drama Tekniğinin Kullanımı  

-Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Kelime Öğretimi

-Türkçenin Çocuklara Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Uygulama Örnekleri

-Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Dinleme Becerisinin Geliştirilmesi ve Sınıf İçi Etkinlikler    

-Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Okuma Becerisinin Geliştirilmesi ve Sınıf İçi Etkinlikler Materyal Geliştirme Atölye Çalışması

-Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Konuşma Becerisinin Geliştirilmesi ve Sınıf İçi Etkinlikler  

-Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Yazma Becerisinin Geliştirilmesi ve Sınıf İçi Etkinlikler