YEE'den UNESCO Türkiye Millî Komisyonuna Ziyaret

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz'u ziyaret etti.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu 26. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz'u ziyaret etti. Heyetler arası gerçekleşen görüşmede ise UNESCO ve YEE işbirlikleri, projeler ve Küresel Kamu Diplomasisi Ağı (GPDNet) ile ilgili konular ele alındı.

GPDNet masaya yatırıldı

Ziyarette Yunus Emre Enstitüsü ve UNESCO Türkiye Millî Komisyonu arasında çok yönlü işbirliği konuları ele alınırken, Yunus Emre Enstitüsünün bir süre önce dönem başkanlığını üstlendiği GPDNet (Küresel Kamu Diplomasisi Ağı) hakkında yapılabilecekler de masaya yatırıldı. GPDNet'in tüzüğüne ve önceden çeşitli toplantılarda alınmış kararlara uygun olarak uluslararası nitelikte gerçekleştirilmesini hedeflediği projelerle ilgili Enstitü tarafından yapılan sunumun ardından UNESCO Türkiye Milli Komisyonunun verebileceği destekler istişare edildi. Aynı zamanda Yunus Emre Enstitüsü (YEE) danışma kurulu üyesi de olan Prof. Dr. Öcal Oğuz'un GPDNet'e ilişkin projelerle ilgili görüş ve önerileri yanı sıra yurt dışındaki kültür merkezlerimizin olağan faaliyetlerinde UNESCO Türkiye Milli Komisyonunun verebileceği destekler de görüşüldü.