Yıldız Sarayı Fotoğrafları ile Japonya

Yazıcı-dostu sürüm

Faaliyet Adı: Yıldız Sarayı Fotoğrafları ile Japonya

Yer: Tokyo Yunus Emre Enstitüsü

Ülke / Şehir: Japonya / Tokyo

Tarih: 22 Ekim 2019

Saat: 17.00

Faaliyet hakkında kısa bilgi: Türkiye’nin yanı sıra dünya kültürü için eşsiz değere sahip, Sultan II. Abdülhamid’in Yıldız Sarayı Fotoğraf Koleksiyonu Fransa, Almanya, İngiltere, Amerika ve Rusya’nın ardından Japonya’ya gidiyor.

Küratörlüğü dünyaca tanınmış fotoğraf sanatçımız Kamil Fırat tarafından yapılan “Yıldız Sarayı Fotoğraf Koleksiyonu’ndan 19. Yüzyıl Japonya’sına Bakmak” isimli fotoğraf sergisi, 22 Ekim 2019 tarihinde, 2019’un “Türk Kültür Yılı” ilan edildiği Japonya’da meraklılarıyla buluşuyor.

Japonya albümlerinden birçok kesiti barındıran sergide Japonya’nın önemli bir dönemine tanıklık etmekle birlikte günlük yaşamdan iki ülke arasındaki ilişkilerin trajik bir simgesi olan Ertuğrul Fırkateyni faciasına, İmparatorluk ailesinden Japonya’da yaşanan depremlere, Japonya’nın benzersiz doğasından insan portrelerine kadar uzanan çok zengin bir seçki sunuluyor. 

Yıldız Teknik Üniversitesi Sultan II. Abdülhamid Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “T.C. Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde” yürütülen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, Yunus Emre Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesinin desteği ile gerçekleşecek olan sergiye Tokyo Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliği yapacak.

Sultan II. Abdülhamid Dönemi Osmanlı-Japon İlişkileri

Etkinlik kapsamında düzenlenecek “Sultan II. Abdülhamid Dönemi Osmanlı-Japon İlişkileri” başlıklı panelle Osmanlı-Japonya ilişkileri de tarih, siyaset, uluslararası ilişkiler, kültür ve sanat bağlamında değerlendirilecek. Türk Tarih Kurumunun desteğiyle 24 Ekim Perşembe günü Tokyo Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleştirilecek panelde Prof. Dr. Vahdettin Engin,  Prof. Dr. Nobuo Misawa, Prof. Dr. Davut Hut, Dr. Ayşe Ersay Yüksel ve Kamil Fırat yer alacak.