Yörük Gelini Zagreb'de

Yazıcı-dostu sürüm

Anadolu’nun en önemli kültürel miraslarından biri olan Yörük Kültürü, Yörük gelininin renkli düğün adetleri ve kıyafetleriyle yer aldığı fotoğraf sergisi 11 Mayıs 2017 tarihinde Zagreb Yunus Emre Enstitüsünde açıldı.

Zagreb Yunus Emre Enstitüsü tarafından Antalya Tanıtım Vakfı ve Antalya Kadın Müzesi işbirliğinde gerçekleştirilen sergi açılışına Zagreb’de resmi temaslarda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Kamu Denetçisi Yahya Akman ve heyeti, Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçiliği Yetkilileri, Azerbaycan Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçisi, kordiplomatik mensupları, çeşitli kültür kurumları temsilcileri ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Küratörlüğünü Prof. Dr. Nevzat Çevik’in yaptığı fotoğraf sergisine fotoğraflarıyla Atilla Erden, Attila Durak, Handan Bayram, Prof. Dr. Nevzat Çevik ve Duvaktaki Bereket Enstalasyonuyla Deniz Koparal katkıda bulunuyor. Sergide ayrıca Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nün hazırladığı Yörük gelinlikler ve takıların fotoğrafları da yer alıyor.

Türk kültürünün en önemli kültürel mirasından biri olan ve aynı zamanda yok olmaya yüz tutmuş Yörük kültürünü, hayatın devamını simgeleyen evlilik teması ile işleyen “Duvardaki Bereket: Yörük Gelini” sergisi 11 Mayıs-9 Haziran 2017 tarihleri arasında Zagreb Yunus Emre Enstitüsünde ziyaret edilebilecek.