YTB Burslusu Öğrenciler Türkçe Öğretecek

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Hacettepe Üniversitesi iş birliğiyle Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) Türkiye bursları kapsamında “Türk Dili Bursu” almış olan öğrencilere yönelik “Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi” sertifika programı düzenlendi.

Programın açılışında konuşan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, dil öğretiminin insandan insana yapılan bir yolculuk olduğunu dile getirdi. 19 farklı ülkeden master ve doktora öğrencilerinin programa katıldığını belirten Prof. Dr. Ateş, “Adımız farklı olsa da kimimiz Hindistan’da kimimiz Irak’ta kimimiz Rusya’da doğmuş olsak da temel özelliğimiz insan olmak. Hiçbirimizin arasında hiçbir fark yok.” ifadelerini kullandı. 

Yabancı öğrencileri Yunus Emre Enstitüsü ailesinin bir parçası olarak gördüklerine de dikkat çeken Başkan Ateş, “Dünyanın her tarafında gittikçe artan merkezlerimizde öğrencilerimize ihtiyaç duyuyoruz. Bu nedenle onların gelecekte Yunus Emre Enstitüsü çalışanı veya gönüllüsü olmalarını hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Barış dilini dünyanın her tarafında hâkim kılmak için gayret edilmesi gerektiğinin altını da çizen Ateş, “Hepinizin bu amaçla burada olduğunuzu düşünüyorum. İnşallah bu serüven bu yolculuk bir ay boyunca devam edecek ve akabinde bu sertifikaları alarak dünyanın her tarafına barış mesajlarını taşıyacaksınız.” ifadelerine yer verdi.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde 28 Mayıs Pazartesi günü başlayan program 22 Haziran 2018 tarihine kadar devam edecek. 17’si yüksek lisans 10’u doktora öğrencisi olmak üzere 19 farklı ülkeden 27 YTB burslusu öğrenci sertifika alacak.

Sertifika programına katılan öğrencilerin ülkeleri ise Yemen, Bosna Hersek, Afganistan, Makedonya, İran, Romanya, Ukrayna,  Rusya, Kırgızistan, Özbekistan, Suriye, Kazakistan, Gürcistan, Hindistan, Irak, Ürdün, Çin, Azerbaycan ve Mısır olarak sıralanıyor.