Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Ateş Usta Adaylarını Ziyaret Etti

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün Halkbank'ın desteğiyle sürdürdüğü Ustadan Çırağa projesinde Balkanlar'da 10 şehirde 9 farklı sanat dalında 2 yıldır eğitimlerine devam eden kursiyerler için hazırlanan Ustadan Çırağa İstanbul eğitim programında Enstitü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Ateş usta adaylarıyla bir araya geldi.

Ayasofya Sıbyan Mektebinde proje ekibiyle buluşan Ateş, sanatın tüm milletler ve dinler için öneminden bahsederek herkesin sanat yoluyla mükemmeli ve güzeli hedeflediğini söyledi. Mükemmele ulaşma yolunda önemli olanın yaratıcıya karşı acziyetimizi farketmek olduğunu söyleyen Ateş, İranlıların insanın hata yapabildiğini ve Allah'a karşı acizliğini hatırlatmak için dokudukları en güzel halılarda bir hata bıraktıklarından bahsetti. Projede eğitim alıp ustalaşma yolunda ilerleyen kursiyerlere "ileride kendi ülkenizde sizler usta olarak bu sanatları sürdüreceksiniz, sizler çıraklıktan ustalığa terfi ediyorsunuz." diye seslendi. Program daha sonra Küçük Ayasofya Camii çevresindeki ustaların atölyelerini ve İstanbul Tasarım Merkezini ziyaretle devam etti.

Ustadan Çırağa İstanbul Eğitim Programı, kursiyerlerin kendilerine 2 yıl boyunca sanatların inceliklerini öğreten ustalarıyla birlikte İstanbul'daki sanat merkezlerini, önemli sanatçıları ve atölyeleri ziyaretlerle ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde sabah saatlerinde yapılan uygulamalarla devam ediyor. Projenin kapanış programı 14 Aralık akşamı Bağlarbaşı Kültür Merkezinde düzenlenecek.