Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Ateş'ten Kamu Diplomasisi Koordinatörü Öztürk'e ziyaret

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Kamu Diplomasisi (KDK) Koordinatörü Doç. Dr. Ali Osman Öztürk'ü makamında ziyaret etti.

Yunus Emre Enstitüsünden bir heyetle birlikte Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğüne gelen Prof. Dr. Şeref Ateş, Kamu Diplomasisi Koordinatörü Doç. Dr. Ali Osman Öztürk ile her iki kurum arasında çok yönlü işbirliği konularını ele aldı.

Küresel Kamu Diplomasisi Ağı (GPDNet)

Görüşmede, Yunus Emre Enstitüsünün yakın zamanda dönem başkanlığını üstlendiği Küresel Kamu Diplomasisi Ağı (GPDNet) hakkında yapılabilecekler de değerlendirildi.

Ziyarette Yunus Emre Enstitüsü tarafından GPDNet'in tüzüğüne ve önceden çeşitli toplantılarında alınmış kararlarına uygun olarak uluslararası nitelikte gerçekleştirilmesi hedeflenen projelerle ilgili sunum yapıldı. Sunumun ardından hem işbirliği çerçevesinde Yunus Emre Enstitüsünün yapacakları hem de Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğünün GPDNet ile ilgili yapılacak işbirliğine katkı sağlayacağı konular istişare edildi.

Türkiye'deki diplomasi faaliyetlerini koordine etmekte olan Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğünün Küresel Kamu Diplomasisi Ağına ilişkin projelerle ilgili görüş ve önerilerinin alındığı ziyarette KDK'nın yurt dışındaki Yunus Emre Enstitülerinin olağan faaliyetlerinde verebileceği destekler de değerlendirildi.