Yunus Emre Enstitüsü Erbil Eğitim Fuarında

Yazıcı-dostu sürüm

Erbil Selahaddin Üniversitesi ile Türkiye Mezunlar Birliği Derneği Irak Şubesi iş birliğinde 11-13 Şubat 2019 tarihleri arasında Selahaddin Üniversitesi Kültür Merkezinde Türkiye’deki üniversitelerin ve eğitim imkânlarının tanıtıldığı bir eğitim fuarı gerçekleştirildi.

Eğitim fuarı Selahaddin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmed Enver Dizayi’nin açış konuşmasıyla başladı.  Dizayi, Erbil’de özellikle yüksek lisans ve doktora düzeyinde Türkiye’de eğitim görmek isteyen ciddi bir öğrenci potansiyeli olduğunu ve Türkiye’deki eğitim imkânlarıyla ilgili ilk kez düzenlenen bu eğitim fuarının oldukça önem arz ettiğini vurguladı.

Ardından söz alan T.C. Erbil Başkonsolosluğu Konsolos Yardımcısı Mustafa Burak Barbaros Türkiye’deki yabancı öğrenci durumu, eğitim ve burs imkânlarını istatistiklerle ifade ederek Erbilli gençleri eğitimlerini tamamlamak üzere Türkiye’ye davet etti. Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesimi ile eğitim fuarı başladı. 

Yunus Emre Enstitüsü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye Mezunlar Birliği, Türkiye Maarif Vakfı, Kıbrıs Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Karabük Üniversitesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi temsilcileri kurulan stantlarda tanıtımlarını gerçekleştirdi. 

Eğitim fuarındaki Yunus Emre Enstitüsü standını yoğun bir ilgiyle ziyaret eden Erbilli gençler, eğitimciler ve basın temsilcileri Türkçe kursları ve materyalleri, Uzaktan Türkçe Öğretim Portali, Türkçe Yeterlik Sınavı, kültürel faaliyetler gibi birçok konuda bilgi edindiler.