Yunus Emre Enstitüsü EURIE Zirvesi’nde

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, 22-24 Mart tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen EURIE Zirvesi’ne katıldı.

II. Eurie Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’ne 52 ülkeden 2000’in üzerinde üniversite temsilcisi katıldı. 3 gün süren Zirve’de farklı konu başlıklarıyla paneller düzenlendi.

Zirvenin açılış konuşmasını, Avrasya Üniversiteler Birliği - EURAS’ın kurucusu ve Genel Başkanı, İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın yaparken,
protokol düzeyinde katılım gerçekleşen fuarda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tanıtımların yapıldığı stantları gezdi.

EURIE 2017, gerçekleştirilen atölye çalışmaları ve düzenlenen paneller ile uluslararası eğitim konusunda alanında uzman kişilerin eğitimleriyle devam etti.

Zirvenin son gününde “Dünyada Türkçe Öğretimi” konulu panelde Enstitü tarafından gerçekleştirilen “Dünyada Türkçe Öğretimine Yunus Emre Enstitünün Katkıları” başlığı altında Enstitünün Türkçe öğretimi alanında yaptığı işler ve projelerinden bahsedildi. Panel, dinleyicilerin sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.  Stanford Üniversitesinden Saadet Ebru Ergül’ün moderatörlüğünü yaptığı panele İstanbul Aydın Üniversitesi TÖMER Müdürü Selman Aslanbaş da konuşmacı olarak katıldı.

Dünya çapında seçkin üniversite ve eğitim kurumlarının katılım gösterdiği fuarda YEE standı da yoğun ilgi gördü. 

Fuar, 24 Mart Cuma günü Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy gibi seçkin iş adamları, akademisyenler ve öğrencilerin hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.