Yunus Emre Enstitüsü ile AA’dan Ortak Proje

Yazıcı-dostu sürüm

Anadolu Ajansı (AA) Rusça Editörlüğü çalışanları, Bakü Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen Türkçe eğitim programına katıldı.

Çalışanların Türkçe bilgisini artırmak amacıyla ortaklaşa düzenlenen 3 aylık eğitim programı sonrası sınav düzenlendi. Türkçe yazma, anlama ve konuşma alanlarındaki sınavları başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika takdim edildi.

Bakü Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Enstitü Müdürü Doç. Dr. Cihan Özdemir, özellikle Türkiye ile bu kadar yakın ilişki içerisinde bulunan Azerbaycan'daki AA çalışanlarının Anadolu Türkçesini geliştirmesinin önemine vurgu yaptı. Enstitüde görevli okutmanların, kursiyerlerin mesleğine uygun nitelikte program hazırladığını belirten Özdemir, Enstitü ve AA arasındaki iş birliğinin örnek bir çalışma olduğu değerlendirmesinde de bulundu.

AA Asya Kafkasya Temsilcisi Tolga Özgenç ise Enstitünün, Türkçenin yurt dışındaki bayrağı olduğunu vurguladığı konuşmasında, "AA olarak Yunus Emre Enstitüsünün faaliyetlerini duyurma konusunda çok hassas davranıyoruz. Bazen de böyle ortak projeler gerçekleştiriyoruz. AA Rusça Editörlüğünde çalışanlar, Rusçayı yüksek düzeyde biliyor ve kullanıyor ancak biz bir Türk kurumunda çalışan herkesin Türkçe bilgisi olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu amaçla Enstitü ile ortak proje gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Türkçe eğitimini tamamlayan AA Rusça Editörlüğü çalışanı Aynur Asgerli, aldıkları eğitimle Türkçe yazı ve konuşma becerilerini geliştirdiklerini kaydederken, kursiyerlerden Abdurrahman Yusubov da eğitim boyunca edindikleri bilgilerin çalıştıkları alanda kendilerine büyük katkı sağladığını söyledi.