Yunus Emre Enstitüsü ile Çuvaş Devlet Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Yazıcı-dostu sürüm

29 Haziran 2015 tarihinde Rusya Federasyonu Çuvaşistan Cumhuriyeti’nin başkenti Çeboksarı’da bulunan Çuvaş Devlet Üniversitesi (ÇDÜ) ile Yunus Emre Enstitüsü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Bu işbirliği protokolü ile  Çuvaşistan’ın en önemli eğitim kurumu olan ÇDÜ’de Türkoloji ve Türk dili alanlarında yüksek seviyeli bir  öğretim kadrosunun Türkiye’den sağlanması ve eğitim-öğretim ile ilgili faaliyetlere destek verilmesi amaçlanıyor.

ÇDÜ rektörlük binasında gerçekleşen imza töreninde Yunus Emre Enrstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, ÇDÜ Rektörü Doç. Dr. Andrey Aleksandrov, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin ve Türkiye Cumhuriyeti Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç hazır bulundu.

İmza töreninde söz alan Rektör Doç. Dr. Aleksandrov, Türk eğitim ve bilim kurumlarını en yakın partnerleri olarak gördüklerini, faaliyetlerini yakından takip ettikleri Yunus Emre Enstitüsü ile işbirliği protokolü imzalamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Prof. Dr. Hayati Develi ise yaptığı konuşmada; Çuvaş dili ve tarihi üzerine yapılan çalışmaların Türkoloji araştırmaları içinde mümtaz bir yere sahip olduğunu, imzalanan işbirliği protokolünün Çuvaşistan’da Türkçe’nin Türkiye’de ise Çuvaşça’nın tanıtılmasına büyük katkı sağlayacağını belirtti.