Yunus Emre Enstitüsü ile Hak-İş Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ile Hak İşçi Sendikalar Konfederasyonu (HAK-İŞ) arasında, uluslararası düzeyde sosyal ve kültürel alanlarda gerçekleştirilecek olan faaliyetler konusunda ikili iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle Yunus Emre Enstitüsü, HAK-İŞ kanalıyla yabancı sendikalar ve sivil toplum örgütleri ile kültürel ve sosyal iş birlikleri yaparak Türkiye'yi tanıtacak.

Konfederasyon Genel Merkezinde düzenlenen imza törenine, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve ilgililer katıldı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, burada yaptığı konuşmada, Yunus Emre Enstitüsü ile HAK-İŞ’in iş birliği yapmasının kültürümüz, ülkemiz ve ülkemizin yurt dışındaki itibarı için bir ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı. Yeni bir kurum olmasına rağmen Türkiye'yi dünyaya tanıtma konusunda önemli başarılara imza atan Enstitünün danışma kurulunda yer aldığını dile getiren Arslan, “Yunus Emre Enstitüsü ile gerçekten heyecan verici bir iş birliği yapıyoruz. Bu protokolle, sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının Türk kültürünü, Türk dilini öğrenmeleri konusunda birlikte çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş ise Türkiye'yi daha yakından tanıtmak için dünyanın her yerinde faaliyette olduklarını ve bu faaliyetlerin Türkiye’nin itibarını artırmak amacıyla yapıldığını belirtti.

Enstitünün 2009'da kurulduğunu ve dünyada 55 merkezleri olduklarını kaydeden Prof. Dr. Ateş, "HAK-İŞ'in irtibatlı olduğu çok sayıda yabancı sendikalar var ve bunların Türkiye'ye ilgisi bulunuyor. Türkiye'nin tanıtımına bu noktada, destek vermek istiyoruz." diye konuştu. Sadece Türkçe eğitimi konusunda değil, her konuda HAK-İŞ’le birlikte yurt dışında Türkiye’yi tanıtıcı faaliyetler yapmak üzere bu anlaşmayı imzaladıklarını belirten Ateş, çok farklı kurumlar gibi görünse de iki kurumun Türkiye'nin gücünü artırmak amacıyla yaptığı bu iş birliğini değerli bulduğunu dile getirdi.

İmza protokolü töreni, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ile HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan arasında karşılıklı olarak imzaların atılmasının ardından sona erdi.