Yunus Emre Enstitüsü ile Setif-2 Üniversitesi Arasında Türkoloji Protokolü İmzalandı

Yazıcı-dostu sürüm

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika turu kapsamında Cezayir’e gerçekleştirdiği ziyarette Türkiye ve Cezayir arasında birçok anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cezayir Başbakanı Ahmed Ouyahia’yı kabulünün ardından gerçekleştirilen imza töreninde, “Yunus Emre Enstitüsü ile Setif-2 Üniversitesi Arasında Türkoloji Projesi İş Birliği Protokolü”ne Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş ile Cezayir Üniversitelerarası İş Birliği ve Değişim Direktörü Arezki Saidani tarafından imza atıldı.

Türkoloji Projesi ile nitelikli Türkçe öğretimi

Türk dili ve Türk kültürü ile Türkiye’nin yurt dışında daha iyi tanıtılmasında öncü rol oynayan Yunus Emre Enstitüsü bünyesinde devam eden Türkoloji Projesi ile Türkiye’nin diğer ülkelerle dostluğun geliştirilmesi; kültürel alışverişin artırılması; Türk dili, tarihi, edebiyatı, kültürü ve sanatı alanlarında eğitim almak isteyenlere yurt dışında hizmet vermesi ve bununla ilgili yurt içi ve yurt dışındaki bilgi ve belgeleri dünyanın istifadesine sunuyor. Bunun yanı sıra yurt dışındaki Türkçe/Türkoloji/Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerine Türkiye’den öğretim elemanı görevlendirerek bölümlerin eğitim öğretime devam etmesini sağlayan Yunus Emre Enstitüsü, yurt dışında Türk dili ve edebiyatı öğrenimini nitelikli hale getiriyor ve Türk kültürü ile Türkiye’yi yurt dışında daha iyi tanıtmayı hedefliyor.

Cezayir’de 4 üniversitede 900’den fazla öğrenci

Türkoloji Projesi Türkiye’nin ve Türk kültürünün yurt dışında daha iyi tanıtılması amacıyla 44 ülkede 84 Üniversitede uygulanıyor. Cezayir’de imzalanan protokol ile iş birliği yapılan üniversite sayısı dörde çıktı. Proje kapsamında Cezayir’de; Cezayir-2 Üniversitesi, Konstantin Üniversitesi, Medea Yahiya Fares Üniversitesi ve Setif 2 Mohamed Lamine Debaghine Üniversitesi Türkoloji bölümlerinde 900’dan fazla öğrenci bulunuyor. Ülke genelinde en çok tercih edilen bölümlerin başında gelen Türkoloji Bölümlerinde eğitim-öğretim faaliyetleri Türkiye’den görevlendirilen 15 öğretim elemanı ile sürdürülüyor.