Yunus Emre Enstitüsü, Kırgızistan EXPO Turizm Fuarı’nda

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Bişkek Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile birlikte “Kırgızistan EXPO Turizm Fuarı”na katıldı.

Bişkek Supara’daki fuar alanında açılan ortak stantta Türkiye ve Yunus Emre Enstitüsünün tanıtımı gerçekleştirildi. 70 ülkede 150’den fazla irtibat noktası ile Türkçe öğretimi, Türk kültürü, bilim diplomasisi, kültür diplomasisi ve Türkoloji projesi gibi farklı alanlarda yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi verilen stantta, Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından Türkiye’nin turizm potansiyelini tanıtıcı video gösterimleri de yapıldı.

Kırgızistan Cumhuriyeti Kültür Enformasyon ve Turizm Bakan Yardımcısı Azamat Camankulov, T.C. Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, Özbekistan Bişkek Büyükelçisi Komil Raşidov, K.K.T.C. Bişkek Temsilcisi Atınç Keskin, BM Koordinatörü/ Kırgızistan’da UNDP Temsilcisi Ozonnia Ocielo, T.C. Kültür ve Tanıtma Müşaviri Doç. Dr. Nuri Şimşekler’in yanı sıra pek çok ülke temsilcisinin ziyaret stantta Türk müziğinin folklorik sazlarından kaval ve bağlama dinletileri de ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. 

23 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen etkinlikler sırasında ziyaretçilere baklava, lokum, Türk çayı, Türk kahvesi ve ayran gibi kültürel lezzetler de ikram edildi.