Yunus Emre Enstitüsü, “Misafirimiz Olun” Çağrısı ile Türkiye’ye Gelen Çinli Heyeti Ağırladı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, kültür diplomasisi kapsamında bir yıl önce başlattığı “Misafirimiz Olun” projesi ile gazeteci ve sosyal medya temsilcilerinden oluşan 11 kişilik bir heyeti daha Türkiye’de ağırladı.

Ziyaret, önceki yıl “Misafirimiz Olun” çağrısı ile Türkiye’ye gelen ve edindiği olumlu izlenimler doğrultusunda Türk-Çin ilişkilerine daha fazla katkı sunma amacı taşıyan Çinli Gazeteci Lu Fei’nin öncülüğünde gerçekleştirildi. Türkiye’nin doğal güzelliklerine hayran kaldığını ve Türkiye’de içtenlikle karşılandıklarını belirten Lu Fei yaptığı açıklamada, "Ülkemize döndüğümüzde Türkiye'yi anlatacağız. Amacımız 2018 Türkiye ve Çin yılı olduğu için Yunus Emre Enstitüsünün de katkılarıyla bir Türkiye tanıtımı yapmak. Çin'de daha pozitif bir algı oluşturmak." ifadelerini kullandı.

Heyet, 26 Haziran-03 Temmuz 2018 tarihleri arasında, İstanbul’da başlayıp Fethiye’de noktalanan güzergâh dâhilinde tarihî ve turistik pek çok bölgeyi yerinde gözlemleme şansına sahip oldu. Yanı sıra Türkiye’nin teknoloji geliştirme kapasitesini Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’in eşliğinde Teknopark İstanbul’da takip eden heyet, Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve bilimsel alanda yakalamış olduğu gelişmişlik düzeyini de yerinde inceledi.

"Misafirimiz olun Türkiye'yi birlikte anlatalım" sloganıyla davet edilen misafirlere, Türkiye’yi ve Türk kültürünü yerinde tanıma fırsatı sunulduğunu kaydeden Prof. Dr. Ateş, bu sayede Çin basınında pozitif bir Türkiye algısı oluşturulduğuna dikkati çekti. Haberi yerinde oluşturan medya mensuplarının Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlarken, Türk-Çin ilişkilerinin gelişmesine de önemli etkileri olduğunu dile getirdi.

Misafirlerin Türkiye'deki deneyimlerini takipçileri ile paylaşmaları amacı taşıyan projenin Hindistan, Japonya ve Güney Kore'den gelecek heyetlerle devam etmesi öngörülüyor.