Yunus Emre Enstitüsü, "ROBOCOT Malatya 2018" Bilim Şenliğine Katıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin akademik, bilimsel ve teknolojik alanda sahip olduğu potansiyeli yerinde tespit ederek dünyaya tanıtmaya yönelik faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Bilimsel ve Akademik İş Birliği Projesi (TABİP) kapsamında İnönü Üniversitesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "ROBOCOT Malatya 2018" bilim şenliğine katıldı.

4 kıtadan gelen Türk bilim insanlarıyla, doğudan batıya birçok ilden ve farklı yaş gruplarından yarışmacıyı ağırlayan Malatya Uluslararası Robocot Festivali’ne Yunus Emre Enstitüsü, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürüttüğü TABİP standı ile katıldı. Enstitü faaliyetleri ile TABİP Projesinin tanıtımının yapıldığı festivalde Türkiye’nin bilimsel kapasitesinin tespiti çalışmalarına da yer verildi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde, 5-6 Mayıs 2018 tarihlerinde düzenlenen etkinlikler kapsamında katılımcılar, tasarladıkları robotları sergiledi. Şenlik kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ise çeşitli ödüllerin yanı sıra plaket takdim edildi.

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Yazılım Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kocamaz şenliğin bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini belirterek bilim şenliğine katılımın her geçen yıl arttığını söyledi. Kocamaz, festivale katılım ve desteklerinden ötürü Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür ettiği konuşmasında “Bu yıl Japonya, Avustralya ve ABD'den gelen bilim insanlarını ağırladık. Gelecek yıl bilim şenliğimiz birkaç kat daha büyüyecek. Çünkü Yunus Emre Enstitüsü gelecek yıl şenliğin uluslararası boyutunu üstlenmek istiyor." dedi.