Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Okutmanları Eğitim ve İstişare Toplantısı İstanbul'da Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün yurt dışında Türkçe öğretimi vizyonu bağlamında görevlendirdiği Türkçe okutmanlarına yönelik olarak “Türkçe Okutmanları Hizmet İçi Eğitim ve İstişare Toplantısı”, 11-13 Temmuz 2016 tarihleri arasında Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’in katılımıyla gerçekleştirildi.

İstanbul’da gerçekleştirilen programa ayrıca Enstitünün Türkçe Eğitim Birimi Müdürü Kerim Sarıgül ve Yunus Emre Enstitüsünün yurt dışında görev yapan 110 Türkçe okutmanı katıldı.

Enstitü Başkanı Ateş, yaptığı konuşmada “Gittiğiniz farklı coğrafyalara Anadolu’nun kucaklayıcı yapısını da taşıyın" diyerek, Yunus Emre Enstitüsü bünyesinde görev yapan okutmanlara sahada dikkat etmeleri gereken konularda açıklayıcı bilgiler verdi.

Üç gün süren program kapsamında okutmanlar, "Yabancılara Türkçe Öğretimi", "Teknoloji Tabanlı Dil Öğretimi", "Materyal Hazırlama Yöntem ve Teknikleri", "Uzaktan Eğitim", "Web Tabanlı Sınav" gibi konuların yanında kurumsal işleyiş ve protokol kurallarının ele alındığı eğitimlere katıldılar.