Yunus Emre Enstitüsü ve KAYMEK’ten Mostar’a Kardeşlik Eli

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile Mostar’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

Türkiye’nin Mostar Başkonsolosu Zerrin Kandemir’i ziyaret ederek bir süre görüşen Enstitü Başkanı Prof. Ateş, görüşmenin ardından Mostar’daki KAYMEK Merkezi kanalıyla destek verdikleri Egipatko Selo Yetimhanesi ile Los Rosales Engelliler Kompleksi’ni ziyaret etti.

“Kayseri’nin yaptıkları başka belediyelere de örnek olsun”

Egipatko Selo Yetimhanesinde verilen hizmetlerle ilgili bilgi alan Başkan Şeref Ateş, Mostar Yetimhanesinde meslek sanat kurslarının yanında 2 yıldır çocuklara ücretsiz Türkçe öğretildiğini ifade etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek konuşmasını sürdüren Prof. Ateş, “Kayseri’nin yaptıklarının başka belediyelere de örnek olmasını diliyorum. KAYMEK ile birlikte geniş kesimlere hitap ediyoruz. Bu faaliyetlerin inşallah devamını sağlayacağız. İki yıldır 1000’den fazla insana ulaştık. Sadece Boşnaklar değil Hırvat ve Sırplar da bu kurslara katılıyor. Böylece barış kültürünün yaygınlaşması için ciddi bir altyapı oluşuyor. Bu kurslar vasıtasıyla Türk kültürü daha etkin bir şekilde kendini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Mostar Başkonsolosu Zerrin Kandemir de Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Yunus Emre Enstitüsü’ne verdikleri hizmet nedeniyle teşekkür etti. Bu işbirliği sayesinde Kayseri ve Türkiye’nin daha çok insan tarafından tanındığını ifade eden Kandemir, “İnsanların kalplerini kazanma yolunda bu projeler bizlere çok yardımcı oluyor. Eminim bu işbirliği çok daha güzel projelerle devam edecek” dedi.

Ziyaretin anısına Egipatko Selo Yetimhanesi’nde kalan çocuklar, kendi çizdikleri resimleri Enstitü Başkanı Ateş, Belediye Başkanı Çelik ve Başkonsolos Kandemir’e hediye etti.

Kapımız büyük kalpli insanlara açık

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile birlikte Mostar’daki Los Rosales Engelliler Kompleksi’ni de ziyaret etti. Ateş ve Çelik, engelliler kompleksi içindeki meslek atölyelerini gezdiler ve zihinsel engellilere yönelik eğitimlerle ilgili bilgi aldılar.

Los Rosales Engelliler Kompleksi Müdiresi ise Şeref Ateş ve Mustafa Çelik’e sağladıkları tüm destekler nedeniyle teşekkür ederek, Kayseri heyetini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi ve “Büyük kalpli insanlara kapımız her zaman açık” ifadelerini kullandı.