Yunus Emre Enstitüsü ve ORSAM İş Birliğinde Düzenlenen “Ortadoğu ve Kuzey Afrika Eğitim Programı” Ankara’da Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ORSAM) iş birliğiyle organize edilen “Ortadoğu ve Kuzey Afrika Eğitim Programı” Ankara’da düzenleniyor.

Yunus Emre Enstitüsü personeline yönelik olarak 9–11 Ağustos 2022 tarihleri arasında Ortadoğu Araştırmaları Merkezi koordinatörleri ve uzmanları tarafından eğitimleri verilen program, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve Ortadoğu Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal’ın açılış konuşmalarıyla başlaydı.

 

"TEMEL MİSYONUMUZ BARIŞI YAYMAK VE DÜNYA BARIŞINA KATKI SAĞLAMAK"

Enstitünün Kızılay Ek Hizmet Binasındaki programda Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş yaptığı açılış konuşmasında, “Yunus Emre Enstitüsü olarak temel misyonumuz bulunduğumuz coğrafyalarda barışı yaymak ve dünya barışına katkı sağlamak ifadeleriyle barışın önemine vurgu yaptı.

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal ise Yunus Emre Enstitüsü ile ortaklaşa gerçekleştirilen bu eğitim programdan oldukça memnuniyet duyduğunu belirtti.

ORTADOĞU VE KUZEY AFRİKA’YA DAİR GÜNCEL GELİŞMELER IŞIĞINDA BİR EĞİTİM PROGRAMI

Üç gün sürecek olan eğitimde “Uluslararası Siyasette Kuzey Afrika ve Türkiye”, “Türkiye-İran İlişkilerinin Temel Parametreleri: Sorun, Çatışma ve İş Birliği Alanları”, “Saha Gözlemleri Işığında Türkiye-Suriye İlişkileri”, "Ortadoğu’da Rus Özel Askerî Şirketler" gibi başlıklar altında Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki güncel meseleler, uluslararası siyaset, dış politika, ekonomi politikası, çatışma ve iş birliği alanlarında pek çok konuya değinilecek. Programın sonunda katılımcılara eğitim sertifikası verilecek.

Diğer Etkinlikler

Meksika'nın başkenti Mexico City'de Yunus Emre Enstitüsü (YEE) koordinesinde "Türkiye-Meksika Medya...

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da, Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türk ve Sırp gazetecilerin bir...

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ile Priştine Yunus Emre Enstitüsü (YEE) iş birliğinde Kosova’nın başkenti...

Yunus Emre Enstitüsü, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılında dünyanın dört bir yanında Türkçeye gösterilen yoğun...