Yunus Emre Enstitüsü YÖK Sanal Fuarına Katıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Türk üniversitelerinin tanıtılması için dijital ortamda gerçekleştirilen “Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı” büyük bir ilgiyle izlendi. Fuarda, korona pandemisi döneminde dijital ortamda Türkçe kurslarına hız veren ve bu sayede yeni ülkelere de ulaşan Yunus Emre Enstitüsü de Türkçe eğitim olanakları hakkında oldukça kapsamlı bir sunum yaptı. 164 ülkeden Türkçe meraklısının ilgiyle izlediği YÖK Sanal Fuar 2020, dünya genelinde 40 bine yakın kişi tarafından takip edildi. 

Yükseköğretim Kurulunca yeni koronavirüs salgını sürecinde Türk üniversitelerinin yurt dışında dijital ortamlarda tanıtılması için gerçekleştirilen "Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020" sona erdi.

20-22 Temmuz 2020 tarihleri arasında sanal ortamda ziyaretçilerine kapısını açan ve büyük bir ilgi gören fuar, Türk diplomatik temsilciliklerinin bulunduğu 142 ülke başta olmak üzere tüm dünyada dikkatlerin Türk yükseköğretimine çekilmesine vesile oldu. Fuar "www.virtualfair-yok.gov.tr" internet adresi üzerinden gerçekleştirildi. Yunus Emre Enstitüsü de fuar sırasında Türkçe eğitim faaliyetlerine ilişkin kapsamlı bir sunum yaptı. 

164 ÜLKEDEN TÜRKÇE MERAKLILARI FUARI TAKİP ETTİ

YÖK yetkililerinden alınan bilgiye göre 190 yükseköğretim kurumunun yer aldığı fuar, üç gün içinde 38 bin 544 tekil ziyaretçi tarafından toplam 59 bin 227 kez ziyaret edildi. 259 bin 417 sayfa ziyaretinin olduğu sanal fuara toplam 164 ülkeden ziyaretçi girişi oldu. YÖK Sanal Fuar 2020'ye yurtdışından en fazla ilgi, sırasıyla Pakistan, Hindistan, Suudi Arabistan, Endonezya, Irak, Azerbaycan, Mısır, Bangladeş, Somali ve Amerika Birleşik Devletleri’nden oldu.

22 Temmuz Çarşamba günü saat 20.00’de sona eren fuar süresince yükseköğretim kurumlarımız; birimleri, programları, kabul koşulları ve kontenjanları, burs ve konaklama imkânları başta olmak üzere birçok merak edilen konuda, uluslararası öğrenci adaylarını çevrim içi görüşmeler ve seminerler yoluyla bilgilendirdi. 

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ TÜRKÇE ÖĞRENMEK İSTEYENLERİ AYDINLATTI

Yunus Emre Enstitüsü Uzmanı Ahmet Hattatioğlu, yaptığı sunumda Yunus Emre Kültür Merkezlerindeki Türkçe kursları, Tercihim Türkçe Projesi, Türkçe Eğitim Portalı, dijital Türkçe kursları, Türkçe öğrenme materyalleri, Türkçe Yeterlilik Sınavı, ve Türkçe Yaz Okulunu anlattı.

Korona pandemisi dönemine Türkçe öğretim faaliyetlerine dijital ortamdaki etkinlikleriyle hız vererek devam eden ve daha önce Türkçe kursu açılmayan ülkelerde binlerce kişiye ulaşan Yunus Emre Enstitüsü de fuarda yer aldı. Dijital Türkçe eğitim faaliyetleriyle Türkçe kursuna gitme imkânı bulamayan fakat Türkçe öğrenmek isteyen kişilere de ulaşan Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe eğitim faaliyetlerine yönelik oldukça bilgilendirici bir sunum yaptı. Yunus Emre Enstitüsü Uzmanı Ahmet Hattatioğlu, sunumda öncelikle Yunus Emre Enstitüsünün faaliyetlerinden söz etti. Enstitünün Türkçe eğitim imkânlarından bahseden Hattatioğlu, Yunus Emre Kültür Merkezlerindeki Türkçe kursları, Tercihim Türkçe Projesi, Türkçe Eğitim Portalı, dijital Türkçe kursları, Türkçe öğrenme materyalleri, Türkçe Yeterlilik Sınavı ve Türkçe Yaz Okulunu anlattı.

"TÜRKÇE YAZ OKULUYLA TÜRKİYE DÜNYA GENÇLİĞİNİN BULUŞMA NOKTASI OLDU"

"Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu programları ile Türkiye dünya gençliğinin buluşma noktası oldu."

Sunumda izleyenlerin sorularını yanıtlayan Hattatioğlu, izleyicileri Türkçenin kariyer, eğitim ve kültür yaşamında sağlayacağı avantajlar konusunda da bilgilendirdi. Hattatioğlu ayrıca Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği Türkçe Yaz Okulu programları ile Türkiye’nin dünya gençliğinin buluşma noktası olduğunu dile getirdi.

"180 BİNE YAKIN ULUSLARARASI ÖĞRENCİ TÜRKİYE’DE"

"182 ülkeden 180 bine yakın uluslararası öğrenci Türkiye'de eğitim alıyor."

YÖK tarihindeki bu ilk sanal fuar, Türk yükseköğretim sistemine daha çok uluslararası öğrenci çekebilmek için yabancı ülkelerdeki potansiyel öğrencilere önemli bir tanıtım fırsatı sundu. Fuara ilişkin açıklamalarda bulunan YÖK Başkanı Saraç, 182 ülkeden 180 bine yakın uluslararası öğrencinin eğitim aldığı Türk yükseköğretim sistemimize daha çok uluslararası öğrenci dahil edebilmek için yabancı ülkelerdeki öğrencilere önemli bir tanıtım fırsatı sunduklarının altını çizdi.

190 ÜNİVERSİTE FUARA KATILDI

Fuara dünya genelinden 190 üniversiteden katılım oldu. 

Fuarla yükseköğrenim çağındaki gençlerin sanal ortamda 190 üniversite ile buluştuklarını aktaran Saraç, gençlerin bu buluşmada, uzaktan öğrenme ve öğretim de dahil yükseköğretim kurumlarımızda sunulan çeşitli imkânlarla ilgili bilgilere ulaşabildiklerine işaret etti.

Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe eğitim faaliyetlerine yönelik yaptığı sunuma aşağıdaki linklerden ulaşılabilir: 

Sunumum Birinci Bölümü

Sunumun İkinci Bölümü

Sunumun Üçüncü Bölümü
 

Diğer Etkinlikler

Türkiye’nin Bandar Seri Begavan Büyükelçiliği ve Brunei Yunus Emre Enstitüsü tarafından Brunei Savunma Bakanlığı (...

Yunus Emre Enstitüsü, Latin Amerika’da Türkiye’nin kültürel mirasını tanıttığı faaliyetlerle farklı ülkelerde Türk...

Iraklı Polisler Türkçe Öğreniyor

 

Yunus Emre Enstitüsü, Bağdat'ta bulunan Irak İç İşleri Bakanlığı Diller...

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, T.C. Saraybosna Büyükelçiliği ve Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından “17...