Yunus Emre Enstitüsünden Suriyeli Çocuklara Yönelik Robotik Eğitim

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Türk Kızılayı iş birliğinde “Suriyeli Çocuklara Yönelik Robotik Eğitim” programı düzenledi.

Kızılay Toplum Merkezi’nde düzenlenen eğitim programında incelemelerde bulunan Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, “Bu pilot proje tutarsa yayılacak. Bizimle irtibatlı olan yurt dışındaki merkezlerde de bunu uygulamayı düşünüyoruz. Arap coğrafyası, Balkanlar ve Uzak Asya’da gelir durumu müsait olmayan kişilere Türkiye aracılığıyla hayata tutunma fırsatı tanınacak.” dedi.

Derslere katılan Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje ile Suriyeli sığınmacı çocukların robotlarını kendilerinin tasarlamalarının amaçlandığını belirtti. Ateş, "Burada elde edilen sonuçlarla bu pilot projeyi daha yaygın bir şekilde hem Türkiye’de hem de yurt dışında uygulayacağız.” şeklinde konuştu.

Buradaki temel amacın eğlenerek öğrenme olduğunu belirten Ateş, bir sonraki aşamada proje yazma eğitiminin verileceğini, üçüncü aşamada da çocuklara kendi ürünlerini satmayı öğretmeyi hedeflediklerine dikkati çekti.

Ateş, "Çok basit gibi görünen bu projeyle, üç aşamada, kendini gerçekleştirmek, yaşadığı topluma katkıda bulunmak ve geldiği toplumla bu toplum arasında irtibat kurmayı sağlama hedefimiz var." ifadesini kullandı.

Gençlerin çok istekli ve bu fırsatın sağlandığından dolayı mutlu olduğunun altını çizen Ateş, içlerinden kabiliyeti olanları bir üst aşamaya, daha yetenekli olanları da üçüncü aşamaya ulaştırmak istediklerini belirtti.

Söz konusu pilot proje, 21-26 Kasım tarihleri arasında Kızılay Toplum Merkezinin Siteler şubesinde 15 çocuğun katılımıyla düzenleniyor.