Yunus Emre Enstitüsünden Suriye’ye Eğitim Yardımı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, 2016 yılında başladığı Suriyeli öğrencilere yönelik eğitim yardımlarına devam ediyor. İlk etapta 10 bin kırtasiye malzemesi ve çanta dağıtımı yapan Enstitü, bu defa Fırat Kalkanı ve Zeytindalı Harekâtları kapsamındaki Cerablus, Azez, El-Bab, Afrin ve Çobanbey şehirlerinde eğitim gören ilköğretim öğrencilerine 7 bin 500 adet okul çantası gönderdi. Çantalarda farklı ebatlarda defterler, kalem kutuları, kalemler, boya takımları, silgi ve kalem tıraş gibi kırtasiye malzemeleri yer alıyor.

Enstitünün ekipleri tarafından hazırlanarak Kilis Elbeyli’den Çobanbey Sınır Kapısına getirilen çantalar, buradan bölgedeki okullara ve kamplara transfer edilerek Suriyeli çocuklara ulaştırıldı.

“İnsanlık için farkındalık”

Türkiye'nin Suriye'de yaşanan insanlık dramına devlet ve millet olarak sessiz kalmadığını, çeşitli kamu kuruluşları aracılığıyla Suriye halkına el uzattığını kaydeden Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, 44 ülkede 50’den fazla merkezi ve 154 farklı irtibat noktası bulunan Enstitünün de "insanlık için farkındalık" oluşturmaya devam ettiğini kaydetti.

Enstitünün, Suriyeli çocukların eğitimi için farklı projeler geliştirdiğine de dikkat çeken Prof. Ateş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kapsamda Suriyeli misafirlerimizin kendilerini yabancı gibi hissetmeden ülkemizde yaşamaları için bir dizi faaliyet gerçekleştirdik. Kasım 2016’da 'Suriyeli Çocuklara Yönelik Robotik Eğitim' programları düzenledik. 2016 yılının Aralık ayında ise Suriye’de Fırat Kalkanı Harekâtı ve Zeytindalı Harekâtı bölgesindeki okullara içerisinde kırtasiye malzemelerinin bulunduğu 10 bin adet okul çantası dağıttık. Ardından Adana’da bulunan ve dünyanın en büyük konteyner kenti olarak kabul edilen Sarıçam Geçici Barınma Merkezi’nde Mobil Matematik Müzesini Suriyeli çocuklarla buluşturduk. Ayrıca Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Projesi (TABİP) kapsamında T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirdiğimiz “Mobil Matematik Müzesi’’ ile Suriyeli çocukların, bilime, matematiğe ve fen bilimlerine ilgilerinin arttırılmasına katkı sağladık. Şimdi yine Suriye’de Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesindeki öğrencilere, okul çantaları ve kırtasiye malzemelerinin dağıtımını yapıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi bugün dünyanın en çok insani yardım yapan ülkesi Türkiye. Kendi imkânlarımızla vicdanın sesi, mazlum coğrafyaların umudu olduk, olmaya devam edeceğiz” dedi.