Yunus Emre Şiir Akşamı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre ve Türkçe Yılı etkinlikleri kapsamında Avrupa ve Balkanların birçok ülkesinden genç şair ve yazarların katılımlarıyla Yunus Emre Şiir Akşamı etkinliği 21 Nisan 2021 Çarşamba günü düzenlenecek. Etkinlik saat 18.00’de kültür merkezlerinin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

"YUNUS EMRE, AŞK VE TASAVVUF" SÖYLEŞİSİ

Zagreb, Saraybosna, Priştine, Mostar ve Üsküp Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri tarafından düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü Üsküplü şair ve yazar Seyhan Yakupi Bağdat üstlenecek. Etkinlikte Kalkandelen Devlet Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Metin İzeti ile "Yunus Emre, Aşk ve Tasavvuf" konulu söyleşi de yer alacak.  

YUNUS EMRE ŞİİRLERİ OKUNACAK

Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri tarafından tertip edilecek olan etkinlikte, Hırvatistan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Karadağ ve daha birçok ülkeden genç şair ve yazarlar ve kültür merkezlerinde Türkçe eğitim gören kursiyerler Yunus Emre’nin şiirlerini hem Türkçe hem de kendi dillerinde okuma imkânı bulacak.

Programda Yunus Emre’nin şiirlerinden bestelenen şarkılar da yine kursiyerler tarafından seslendirilecek. Ayrıca Boşnak sanatçı Latif Mocevic Yunus Emre’nin bestelenen şiirlerini Türkçe ve Boşnakça olarak icra edecek. 

YUNUS EMRE VE TÜRKÇE YILI

2021 yılının ‘’Yunus Emre ve Türkçe Yılı’’ olarak anılması ve Yunus Emre'nin mirası olan Türkçenin öneminin vurgulanması amacıyla Türkiye’de ve yurt dışında düzenlenen '’Dünya Dili Türkçe'’ isimli kampanya Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilmişti. 2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre'nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştı.