Yunus Emre Yılı Etkinlikleri Dijital Ortamda Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre'nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle yurt içi ve yurt dışında birçok faaliyete imza attı. UNESCO ve akabinde Cumhurbaşkanlığımız tarafından 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmesiyle birlikte YEE; bu özel yılda Yunus Emre’yi tüm dünyaya tanıtma faaliyetlerini, kurduğu yeni web sitesiyle güçlendiriyor.

Temel amacı Türkiye’yi, Türk dilini ve kültürünü tanıtırken dünya insanları ile bağ kurmak olan Enstitü, bu misyonundan hareketle Yunus Emre’ye ithaf ederek gerçekleştirdiği etkinliklerini yunusemreyili.com web adresinde bir araya getirdi. Enstitü, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen bu faaliyetlerin yanı sıra ülke genelinde kamu kurum ve kuruluşları tarafından düzenlenen faaliyetlerin aralarında bulunduğu tüm etkinlikleri de tek bir çatı altında topladı.

YUNUS EMRE KONULU SANAT ESERLERİ

Yunus Emre Yılı kapsamında yapılan faaliyetlerin yanı sıra yıl içinde yapılacak olan faaliyetlere de yer verilen web sitesi, sitede toplanan bilgilerle yapılacak katalog çalışması ile kalıcı hâle getirilecek. Yunus Emre çizimleriyle renklendirilen sitede Yunus Emre’nin konu edildiği çift dil seçenekli kısa filmler, tiyatro, edebiyat, Türk el sanatları ve müzik alanında eserler yer alıyor. Sitede ayrıca alan uzmanlarının Yunus Emre’yi anlattıkları videolara da yer veriliyor.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), "Türk Dünyasının Kültürel Mirası Gagavuz Diyarı" projesini "Dede Korkut" ve...

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün...

Yunus Emre Enstitüsü, küresel düzeyde Türk kültürünü, sanatını ve dilini tanıtmak ve bu alanlardaki uluslararası...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde Senegal'de iftar programı düzenledi....