Yurt dışındaki Türkoloji bölümlerine yeni soluk!

Yazıcı-dostu sürüm

2017-2018 öğretim yılında Türkoloji Projesi kapsamında yurt dışındaki üniversitelere görevlendirilen öğretim elemanları için bilgilendirme toplantısı ve seminer düzenlendi.

Toplantının açış konuşmasını yapan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Yunus Emre Enstitüsünün bulunduğu ülkelerde ortak çalışmalar yürütülmesi gerektiğini, olmayan ülkelerde ise irtibat noktası kurulmasının önemli olduğunu belirterek, yumuşak bir güç olarak kültürel diplomasinin kullanılmasının büyük yarar sağlayacağını söyledi.

Şeref Ateş, "Üniversitelere görevlendirilen öğretim elamanlarımızın gidecekleri ülkede sadece derslerine girerek değil kültür elçisi görevini üstlenip kültürel diplomasi çalışmalarına katkıda bulunmaları ve ülkemizi her alanda temsil etmeleri gerekir." dedi.

19-20 Eylül 2017 tarihlerine Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Etlik Kampüsünde gerçekleştirilen toplantıda görevlendirilen öğretim elemanlarına, Enstitü birimleri tarafından genel bilgilendirme yapıldı. Toplantıya konuşmacı olarak katılan TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk, TİKA Proje ve Faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme yaptı. Ardından Anadolu Üniversitesi İletişim Bilgileri Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ferruh Uztuğ, “Ülke İmajında Diplomasi İletişimi Semineri” verdi. Programın kapanışında, görevlendirilen öğretim elemanlarına Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve birim amirleri tarafından katılım belgesi takdim edildi.