Yurt Dışındaki Yabancı Türkologlara Yönelik Sertifika Programı Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Gazi Üniversitesi iş birliğiyle, yurt dışındaki yabancı uyruklu Türkoloji mezunlarına yönelik olarak 01-27 Ağustos 2016 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi Türkçe Öğrenim, Araştırma ve Uygulama Merkezinde (TÖMER) gerçekleştirilecek olan 32. Sertifika Programı'nın açılışı Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş'in katılımlarıyla yapıldı.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında uzman öğretmenler yetiştirmek; bu alana ilgi duyan ve bu alanda çalışan kişilerin mesleki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla çeşitli sertifika programları düzenlenmektedir. Hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan katılımcılara hem de yurt dışında yaşayan yabancı Türkologlara yönelik olarak gerçekleştirilen sertifika programlarından biri olan ‘Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı’nın 2016 yılına ait uygulaması Türkiye’deki farklı şehirlerde bulunan çeşitli üniversitelerde gerçekleştirilecek.

2009 Yılından İtibaren Yaklaşık 750 Kişi Sertifika Sahibi Oldu

2009-2016 yılları arasında düzenlenen ve 3’ü yabancı uyruklu Türkologlara yönelik hazırlanan 31 sertifika programının 28’i Türk vatandaşlarına hitap ediyordu. Şimdiye kadar 750 kişinin Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifikasına sahip olmasını sağlayan Yunus Emre Enstitüsü sertifika programları bu konuda deneyimli kurum ve kuruluşlarla yapılan işbirlikleriyle hayata geçirildi. Sertifika programlarını Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Sakarya Üniversiteleriyle yaptığı iş birliği protokolleriyle hayata geçiren Yunus Emre Enstitüsünün uygulamalı ve teorik eğitimleri alanında deneyimli uzmanlar tarafından veriliyor.

Yabancı Türkologlara 32. Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı 

Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilecek olan 32. Sertifika Programı, Türkiye’nin önemli üniversiteleri arasında yer alan Gazi Üniversitesi iş birliğiyle yurt dışındaki yabancı uyruklu Türkoloji mezunlarına yönelik olarak 01-27 Ağustos 2016 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi Türkçe Öğrenim, Araştırma ve Uygulama Merkezinde (TÖMER) gerçekleştirilecek. 13 ülkeden gelen 25 Türkoloğun katılımıyla gerçekleştirilecek olan sertifika programı kapsamında Ankara, Bursa, Kastamonu ve İstanbul gibi şehirlerde eğitici gezi programları düzenlenecek. Kapanış programında takdim edilecek sertifikalarını alan öğrenciler  27 Ağustos 2016 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek Türkçe Bayramı’na katıldıktan sonra Türkiye’ye veda edecekler.