Anadolu Mutfağının Geleneksel Ekmekleri Bükreş’te Düzenlenen “Ekmek Festivali”nde Yer Aldı

Yazıcı-dostu sürüm

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, Romanya Başbakanlığı Diaspora Departmanı tarafından Dimitrie Gusti Ulusal Köy Müzesi’nde organize edilen “Ekmek Festivali”ne katılarak Türkiye’yi temsil etti.

Bükreş Yunus Emre Enstitüsünün “Türkiye” standında, Anadolu’nun çeşitli yerlerinde farklı malzemelerden yapılan ve farklı pişirme teknikleriyle elde edilen yaklaşık 110 kilogram çeşit çeşit Türk ekmeği, T.C. Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan, Romanya Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mustafa Yıldız ve Pantep Fırınları sahibi Ali Kök tarafından ziyaretçilere ikram edildi.

Çok sayıda ülkenin katıldığı festivalde “Ekmeğimizi bölüşüyoruz” sloganıyla yer alan Bükreş Yunus Emre Enstitüsünün standı yoğun ilgi gördü. Birbirinden lezzetli çeşitli ekmeklerin ikram edildiği festivalde, Türkiye standında yer alan ekmekler bir saat olmadan tükendi.

T.C. Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan, Türkiye standında ziyaretçilere Türk ekmeğinin tarihçesi, Anadolu’da on bin yıllık tarihe sahip buğday türleri ve bu buğdaylardan yapılan ekmek çeşitleri ile Anadolu kültürü hakkında bilgiler verdi.

Romanya Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mustafa Yıldız, “Standımıza böyle yoğun bir ilgiyi bekliyorduk çünkü zengin Anadolu kültüründen ilham alarak hazırladığımız ekmeklerin kokusu tüm alanı kaplamıştı. Toplamda 110 kilogram olan çeşit çeşit ekmeklerimiz bir saat olmadan tükendi.” değerlendirmesinde bulundu.

Pantep Fırınları sahibi Ali Kök ise festivale ilişkin “Türkiye’nin zengin gastronomi birikimini uluslararası bir festivalde tanıtmanın gururunu yaşıyoruz.” ifadesini kullandı.