Ankara’da Dünya Kültürleri Festivali Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin diğer ülkeler ile kültürel alışverişini artırmak amacıyla uluslararası düzeyde festival, fuar ve benzeri büyük ölçekli organizasyonlarda yer almaya devam ediyor.

Ebrişem ve Sirus Vakfı tarafından Ankara’da 55 büyükelçilik ve Yunus Emre Enstitüsünün katılımıyla “Dünya Kültürleri Festivali” düzenlendi.

CerModern’in ev sahipliğinde 22-23 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen festivale T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, T.C. Dışişleri Bakanlığı Küresel ve İnsani Konular Genel Müdürü Büyükelçi Korhan Karakoç, Sirus Vakfı Başkanı Serap Gürkan Firdevsi, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri, Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Lee Won-Ik, İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Hasan Habibullahzade, Arap Birliği Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Abdulhamid Hamza, Yunus Emre Enstitüsünün temsilcileri, sanatseverler, davetliler ve basın mensupları iştirak etti.

Açılış töreninde konuşmalarını gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, festivallerin farklı kültürlerin zenginliklerini bir araya getiren platform olmanın ötesinde dostlukların ve iş birliğinin sembolü olduğunu belirtti.

Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, “Bu yılki festivalde gastronomi, dans, moda, müzik ve benzersiz özellikleriyle tarihlerini yansıtan sanat dalları, kültürel çeşitliliğimizin yansıması olarak burada kendine yer bulacak.” ifadelerini kullandı.

Yunus Emre Enstitüsünün katılımıyla yapılan festivalin 4 ana tema etrafında gerçekleştirildiğini kaydeden Bakan Yardımcısı Yazgı, festivalin uluslararası ilişkilerin bir göstergesi olarak da önem taşıdığını vurguladı.

T.C. Dışişleri Bakanlığı Küresel ve İnsani Konular Genel Müdürü Büyükelçi Korhan Karakoç ise bu yıl festivalin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına denk geldiğini belirterek festivalin çok değerli ve anlamlı olduğunu söyledi.

Sirus Vakfı Başkanı Serap Gürkan Firdevsi, geçen yıl ilk kez düzenledikleri festivalde her kıtadan en az 3-4 ülkenin yer aldığını ve 30 büyükelçiliğin katıldığını, bu yıl ise her kıtadan 8 ila 10 ülke olmak üzere 55 büyükelçiliğin katıldığını belirtti.

Cumhuriyet Dönemi Türk Müzikleri İcra Edildi

Yunus Emre Enstitüsünün standında ziyaretçilere Enstitünün kültürel diplomasi ekseninde gerçekleştirdiği faaliyetlere ilişkin bilgiler verildi. Enstitünün standında ayrıca yurt içi ve yurt dışında Türkçeyi uluslararası standartlarda ve bilimsel yöntemler ışığında bir dünya dili olarak yaygınlaştırmak amacıyla hazırlanan Türkçe öğretim setleri ile basılı yayınları sergilendi.

Enstitü tarafından Dünya Kültürleri Festivali kapsamında Türk müziğini tanıtmak amacıyla mini bir konser düzenlenerek Cumhuriyet Dönemi’ne ait Türk müziği eserlerinin yer aldığı özel seçki icra edildi.

Dünya Kültürleri Festivali

Dünya Kültürleri Festivali’nde geleneksel danslar, konserler, sanat ve gastronomi atölyeleri, kültürel konulu söyleşiler, yarışmalar ve çekiliş programları başta olmak üzere çok sayıda etkinlik düzenlendi.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Belçika'nın başkenti Brüksel'de 25-27 Nisan 2024 tarihlerinde  ...

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...