Ankara’daki Kordiplomatiğe ve Ailelerine Geleneksel Türk Okçuluğu Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve T.C. Dışişleri Bakanlığı iş birliğiyle Ankara’daki kordiplomatiğe ve ailelerine geleneksel Türk okçuluğunun tanıtıldığı özel bir etkinlik düzenlendi.

Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde 22 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilen etkinliğe, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Paraguay, Guatemala, Afganistan, Somali, Güney Kore ve Venezuela büyükelçilerinin yanı sıra 20 büyükelçilikten temsilci ve kordiplomatik aileleri katıldı.

Etkinlikte Dışişleri Bakanlığı Kültürel Diplomasi Genel Müdür Yardımcısı Osman İlhan Şener tarafından Türk savaş okunun yapımına yönelik eğitim verildi.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, etkinliğin kordiplomatiğin ve aileleri tarafından ilgi çekici bulunduğunu ifade ederek “Yunus Emre Enstitüsü olarak ulusal arenada gerçekleştirdiğimiz etkinlik aracılığıyla Ankara’da geleneksel Türk okçuluğunu yakından tanımak için böyle bir imkânın olduğunu ve dünya çapında kazanılan başarılarla Türk okçuluğunun yaygınlaştığını göstermek istedik.” değerlendirmelerinde bulundu.

Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Türkiye’nin dünyaya tanıtacağı çok sayıda kültürel zenginliği olduğunun altını çizerek Güney Amerika’dan Afrika’ya kadar geniş bir coğrafyada Enstitü tarafından geleneksel Türk okçuluğu kurslarının düzenlendiğini belirtti.

Başkan Prof. Dr. Şeref Ateş, “Geleneksel Türk okçuluğuna hem Türkiye’de hem de dünyanın farklı ülkelerinde gösterilen ilgi her geçen gün artıyor. Yurt dışındaki temsilciliklerimizde düzenlenen okçuluk kurslarıyla Türk kültürünü tanımaya başlayan kursiyerlerimiz, Türkçe kurslarımıza da katılmaya başlıyorlar dolayısıyla dünyanın dört bir köşesinde Türk kültürünü ve Türkçeyi tanıyan kişi sayısı katlanarak artıyor.” ifadelerini kullandı.

Paraguay’ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Valdez, geleneksel Türk okçuluğunun tanıtıldığı etkinliğin kültürel alışveriş açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Paraguay’da özellikle yerli halkın avlanmak için hâlâ ok kullandığını aktaran Valdez, “Bu etkinlik, bizim için çok ilginç bir deneyim oldu. Böyle özel bir etkinliği düzenleyenlerin yaptığı tüm çalışmaları gerçekten takdir ediyorum.” dedi.

Etkinliğin sonunda okçu Bekir Büyüksındır, Yunus Emre Enstitüsünün ve Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü’nün lisanslı eğiticileri okçuluk alanında uygulamalı eğitim verdiler.