Berlin’de “Birlikte İyileşelim Projesi” Hayata Geçirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye’de 6 Şubat 2023’te yaşanan ve 11 ili etkileyerek Cumhuriyet tarihindeki en büyük yıkıma yol açan deprem felaketinin ardından Almanya’ya yakınlarının yanına giden binlerce depremzedenin yaralarını sarmak amacıyla “Birlikte İyileşelim Projesi” hayata geçirildi.

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, T.C. Berlin Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı iş birliğiyle yürütülen proje çerçevesinde Almanya’da bulunan 12 bine yakın depremzedeye yönelik muhtelif psikososyal faaliyetler düzenlenecek.

Berlin Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde, 23 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilen etkinliğe T.C. Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı, T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Psikososyal Destek Saha Koordinatörü Füsun Serim, depremzedeler ve aileleri katıldı.

Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı gerçekleştirdiği konuşmada “Bazı yaraların sarılması zordur ve zaman alır ancak diğer bir gerçek vardır ki insana insan gerektir. İnsan, kendisini yalnız gördüğü yerde içine kapanır. Birlik ve dayanışma ruhuyla ise filizlenir.” ifadelerini kullandı.

Deprem felaketinin hemen ardından Berlin’deki Türklerin depremzedeler için seferber olduğunu belirten Başkonsolos İlker Okan Şanlı, T.C. Berlin Büyükelçiliği ve T.C. Berlin Başkonsolosluğunun koordinasyonunda Berlin’den ilk etapta yaklaşık 1500 ton ayni yardımın Türkiye’ye gönderildiğini anımsattı.

Başkonsolos Şanlı, “Projenin amacı böyle elim bir felaketten etkilenen siz kıymetli vatandaşlarımıza psikososyal destek sağlanmasıdır. Devletimiz, ülkemizde deprem bölgesindeki imar çalışmaları başta olmak üzere pek çok alanda çalışmalar gerçekleştirirken yurt dışında Berlin’de ve daha birçok yerde yaralara merhem olmaya devam etmektedir. ‘Birlikte İyileşelim Seminer Dizisi’ bu çalışmalara güzel bir örnek teşkil etmektedir.”

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Psikososyal Destek Saha Koordinatörü Füsun Serim tarafından depremzedeler ve yakınlarına yönelik seminer verildi.

Birlikte İyileşelim Projesi, Depremzedelerin Yaralarını Saracak

“Birlikte İyileşelim Projesi” çerçevesinde Bakanlık bünyesindeki psikolog, psikolojik danışman, sosyal hizmet uzmanları ve çocuk gelişimciler tarafından seminerler ve psikoeğitimler verilecek. Eğitimlerin yanı sıra çocuklara ve yetişkinlere özel olarak tarihî-kültürel geziler düzenlenecek.

Depremin olumsuz etkilerinin azaltılmasının amaçlandığı proje kapsamında deprem bölgesinden yakınları gelen Türk ailelerine, depremden etkilenen yakınlarıyla iletişim kurarken dikkat etmeleri gereken hususlara ilişkin bilgiler verilecek.

“Birlikte İyileşelim Projesi” kapsamında Almanya’nın diğer şehirlerinde de etkinlikler düzenlenecek.

Projeye katılmak isteyenler başvurularını https://forms.aile.gov.tr/birlikte-iyileselim adresi üzerinden gerçekleştirebilecek.

Diğer Etkinlikler

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Karagöz ve Hacivat" gölge oyunu...

Yunus Emre Enstitüsü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Güney Afrika’nın Johannesburg ve...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal...