Beyrut’ta Türk Sanatçılar Tenor Gündüz ve Piyanist Kiper Konser Verdi

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye’nin Beyrut Büyükelçiliği ve Beyrut Yunus Emre Enstitüsünün iş birliğinde 22 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilen programda Tenor Levent Gündüz ve Piyanist Metin Kiper, “Beirut Chants Festivali”nde müzikseverlerle buluştu.

Beyrut Amerikan Üniversitesi kampüsünde halka açık düzenlenen konser aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleşti.

Gündüz ve Kiper’in ilk önce “arya” ve ardından Türkçe seslendirdiği konsere Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Esra Yılmaz, diplomatlar, Lübnan’ın önde gelen şahsiyetleri ve davetliler katıldı.

Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, gerçekleştirilen konsere ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Beyrut’ta 16 yıldır düzenlenen ‘Beirut Chants Müzik Festivali’ne Türkiye’yi temsilen ilk defa katılıyoruz. Bu kültürel faaliyeti, Türkiye Cumhuriyeti Beyrut Büyükelçiliği ve Beyrut Yunus Emre Enstitüsünün iş birliğinde gerçekleştiriyoruz. Bu konser kapsamında iki değerli müzisyenimiz Beyrut’a geldi. Opera Sanatçısı Levent Gündüz ve Piyanist Metin Kiper, Türkiye Türkçesi ve Azerbaycan Türkçesi eserlerinin yer aldığı seçkin bir repertuvar sunacaklar. Bu güzel ortamda Filistin’deki savaş sebebiyle bir çatışma veya büyük bir savaşın riski gölgesinde yaşayan Lübnan’daki kardeşlerimizin de moral bulacağını umuyoruz.”

İzmir Devlet Operası Tenoru Gündüz ise “Beyrut’a ilk kez geliyorum. Beyrut Büyükelçiliğimizin ve Beyrut Yunus Emre Enstitüsünün inanılmaz destekleriyle Beyrut Chants Festivali’nde büyük bir resital yapmak için buradayız. Resitalde birbirinden özel çok sayıda şarkımız var. Bugünkü konser aynı zamanda Beyrut Büyükelçiliğimizin ‘100. Yıl Cumhuriyet Kutlama Konseri’ olarak da geçiyor. Umarım bu program herkese moral olur.” değerlendirmesinde bulundu.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü sanatçılarından Piyanist Kiper, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gündüz, “Türk Marşı”, “Yalgızam”, “Çalın Davulları”, “Çökertme”, “Yiğidim Aslanım” ve “Uzun İnce Bir Yoldayım” eserlerini icra etti.

Performansların ardından ayakta alkışlanan Türk sanatçılarla hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle program sona erdi.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen “Beirut Chants Festivali”ne Lübnanlı sanatçıların yanı sıra Fransa, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, Çekya ve Güney Kore gibi ülkelerden sanatçılar da katıldı.