Binlerce Arjantinlinin Türkiye Hayranlığı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, “10. yılında demir ağlarla örülen Türkiye’den 100. yılında dünyayı kültür ağlarıyla ören Türkiye’ye” mottosuyla, dünyanın farklı noktalarında faaliyetlerini yürüttüğü temsilcilikleri aracılığıyla Türkçenin ve Türk kültürünün dünyada cazip hâle gelmesine katkı sağlamaya devam ediyor.

Arjantin Dışişleri, Uluslararası Ticaret ve Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen ve büyükelçilikler ile kültür merkezlerinin iştirak ettiği “Büyükelçilikler Gecesi” adlı etkinliğe T.C. Buenos Aires Büyükelçiliği himayelerinde Türkiye’yi temsilen Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü katıldı.

Binlerce Arjantinlinin Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü ziyareti, Büyükelçilikler Gecesi etkinliğine damga vurdu. Yaklaşık bin 500 kişinin ziyaret ettiği Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü önünde 500 metre uzunluğunda kuyruklar meydana geldi.

Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsünün binlerce Arjantinliyi ağırladığı gecede Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin yer aldığı Türk Kültürü Sergisi, Türkiye tanıtım sunumu ile Türk kahvesi ve çay atölyeleri, Rumî’nin Hoşgörü Dünyası adlı sunum, sema gösterisi gibi gece boyunca tekrar eden çeşitli aktivitelerle Türk kültürü geniş bir yelpazede tanıtıldı.

TÜRKİYE VE TÜRK KÜLTÜRÜ BİNLERCE ARJANTİNLİYİ BİR ARAYA GETİRDİ

Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü, gerçekleştirdiği Türkçe öğretimi faaliyetleri ve kültürel etkinlikleriyle Türkiye’nin zengin kültürel mirasını Arjantin’in dört bir yanına taşıyarak Türkiye’ye ve Türk kültürüne duyulan hayranlığın katlanarak artmasına katkı sağlıyor.

Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Aydın Bayat, “Türkçe ve Türkiye’ye has çok sayıda hayranlık uyandırıcı unsur, Arjantinlilerin Türkçe öğrenmesine ve Türk kültürüne ilgi duymasına zemin hazırlıyor.” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE’YE VE TÜRK KÜLTÜRÜNE GÖSTERİLEN İLGİNİN BİR YANSIMASI OLARAK YAKLAŞIK BİN 500 ARJANTİNLİ MERKEZİMİZİ ZİYARET ETTİ”

Koordinatör Bayat, “Bugün Yunus Emre Enstitüsü olarak gurur dolu bir gün yaşadık. Büyükelçiliklerin ve Kültür Merkezlerinin kapılarını açtığı gecede Türkiye’ye ve Türk kültürüne gösterilen ilginin bir yansıması olarak yaklaşık bin 500 Arjantinli Merkezimizi ziyaret etti. Türkiye’nin kültürel mirasını inşa ettiğimiz Arjantin’den yediden yetmişe farklı yaş gruplarının bulunması ve Türkiye’ye gösterilen yoğun ilgi bizi ziyadesiyle mutlu etti.” diye konuştu.