Cumhuriyet’in 100. Yılı Malta’da İki Özel Konserle Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Türk kültürünün en önemli unsurlarından Türk müziğinin dünyanın dört bir köşesinde yankılanmasına yönelik faaliyetlerini sürdürüyor.

Enstitü, Malta’da ilk kez düzenlediği kültürel faaliyetlerle Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünü kutladı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, T.C. Valetta Büyükelçiliği, Roma Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle Malta Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda “100. Yıl Konseri” düzenlendi.

Malta Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın ev sahipliği yaptığı özel programda, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları sahne aldı. Programda, sanatçılar tarafından Cumhuriyet’in banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği eserlerden Âşık Veysel’in zamana meydan okuyan eserlerine kadar Türk müziğinin seçkin eserleri icra edildi.

Yoğun ilgi gösterilen konsere, Malta Cumhurbaşkanlığından ve çeşitli bakanlıklardan üst düzey katılımcılar, yabancı misyon şefleri, T.C. Valetta Büyükelçisi Erdeniz Şen, müzikseverler ve davetliler katıldı.

“Sanatçılarımız müzikleri ve şarkılarıyla sizi Anadolu’ya ve Türkiye’ye taşıyacaklar”

T.C. Valetta Büyükelçisi Erdeniz Şen, programda gerçekleştirdiği konuşmalarında katılımcıları selamlayarak “Program kapsamında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünden katılan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Sanatçılarımız müzikleri ve şarkılarıyla sizi Anadolu’ya ve Türkiye’ye taşıyacaklar. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutladığımız 2023 yılında bu çerçevede muhtelif faaliyetler düzenlemekteyiz. Bu faaliyet de bunlardan bir tanesidir.” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Şen, “Malta Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen programa ev sahipliği yapan Başkan Vella ve eşi Hanımefendi Vella’ya şükranlarımı sunuyorum. Programın düzenlenmesinde katkılarından dolayı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına, T.C. Dışişleri Bakanlığına ve Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür ederim.” diye konuştu.

Müzik Şöleni Ulusal Arkeoloji Müzesi’nde Devam Etti

Malta Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda başlayan 100. yıl kutlamaları, Ulusal Arkeoloji Müzesi’nde devam etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarının Türk müziğinin eşsiz eserlerini icra ettiği “100. Yıl Konseri”ne Maltalılar yoğun ilgi gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, Malta’da Türk kültürünü tanıtmanın gururunu yaşadıklarını belirterek Maltalıların göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

 

Diğer Etkinlikler

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...