Dakar Yunus Emre Enstitüsü Kursiyerleri Türkiye’deki Depremzedelere Yardım Eli Uzattı

Yazıcı-dostu sürüm

Dakar Yunus Emre Enstitüsü kursiyerleri, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kendi aralarında topladıkları maddi yardımı T.C. Dakar Büyükelçiliğine ulaştırdı.

Dakar Yunus Emre Enstitüsü bünyesinde düzenlenen Türkçe kurslarına devam eden kursiyerler, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem felaketi sebebiyle Büyükelçilikte açılan taziye defterini imzaladı.

Kursiyerler, Büyükelçi Nur Sağman’a taziyelerini sundu ve aralarında topladıkları parayı teslim etti.

“TÜRKİYE’DEN ÇOK UZAKTA OLSAK DA DUALARIMIZ VE KALBİMİZ ORADA”

Enstitü kursiyerlerinden Fatou Bintou Ndiaye Türkçe yaptığı konuşmada, Türkiye’deki depremlerin kendilerini çok üzdüğünü belirterek, “Sanki kendi evlerimiz yıkılmış gibi etkilendik. Türkiye’den çok uzakta olsak da dualarımız ve kalbimiz orada. Sınıf arkadaşlarımızla aramızda Türkiye’ye destek için para topladık. Geçmiş olsun Türkiye. Kalbimiz ve dualarımız seninle.” dedi.

BÜYÜKELÇİ SAĞMAN, SENEGALLİ KURSİYERLERİN KONUŞMALARINI GÖZYAŞLARIYLA DİNLEDİ

Ndiaye’nin konuşmasını gözyaşlarıyla dinleyen Dakar Büyükelçisi Sağman, “Çok ama çok duygulandım. Sizin bizleri düşünerek yaptığınız bu katkı çok anlamlı ve önemli. Sizleri inşallah Türkiye’de daha güzel günlerde ağırlamak istiyoruz. Bu zor günleri el birliğiyle atlatacağız. Çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

DEPREM KENDİ ÜLKELERİNDE OLMUŞ GİBİ ÜZÜLDÜLER

Enstitü kursiyerlerinden Papa Ndiaye Diouf, 4 aydır Türkçe öğrendiğini anlatarak, “Türkçe öğrenmeye başladığımdan beri kendimi Türkiye’ye çok yakın hissediyorum. Bu yüzden deprem haberi beni çok üzdü. Türkiye’ye geçmiş olsun.” diye konuştu.

Dakar Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Merve Işık Efe, kursiyerlerin sadece Türkçe öğrenmediğini, aynı zamanda Türkiye ile gönül bağı kurduğunu dile getirdi.

Koordinatör Efe, “Kursiyerlerimiz deprem haberini aldıklarından beri sürekli haberleri takip ettiklerini ve deprem kendi ülkelerinde olmuş gibi üzüldüklerini söylüyorlar. Kendi aralarında konuşmuşlar, hepsi imkânlarınca maddi olarak yardımcı olmak istemiş. Biz de hassasiyetleri karşısında çok duygulandık.”

Senegal halkının Türkiye’nin yanında olduğunu göstermek adına T.C. Dakar Büyükelçiliği ile eş güdüm hâlinde birtakım etkinlikler planladıklarını kaydeden Efe, bu zor günlerin el ele verilerek atlatılacağını sözlerine ekledi.

 

Diğer Etkinlikler

Türkiye ve Macaristan arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yılı çerçevesinde ilan edilen “2024 Türk-Macar...

Tunus Yunus Emre Enstitüsü (YEE), başkent Tunus’taki Mennuba Üniversitesinde Türkiye Tanıtım Günü...

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Karagöz ve Hacivat" gölge oyunu...

Mogadişu Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya...