Doha’da “Tarihî ve Kültürel Bağlamda Türkçe ve Arapça Arasındaki Etkileşimler” Konferansı

Yazıcı-dostu sürüm

Doha Yunus Emre Enstitüsü, Katar’da gerçekleştirdiği faaliyetleri aracılığıyla Türk kültürünü yaygınlaştırmanın yanı sıra iki ülke arasındaki ortak kültürel ögeleri vurgulayan etkinlikler düzenleyerek kültürel etkileşimi artırıyor.

Doha Yunus Emre Enstitüsü tarafından Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız’ın katılımlarıyla “Tarihî ve Kültürel Bağlamda Türkçe ve Arapça Arasındaki Etkileşimler” konulu konferans gerçekleştirildi.

Enstitünün ev sahipliğinde 19 Ocak 2023 tarihinde düzenlenen programa T.C. Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Doha Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Özkan, T.C. Doha Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Mustafa Adaş, Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Önal ile akademisyenler ve davetliler katıldı.

Doha Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Özkan, açış konuşmasında Enstitünün Türkçe öğretimi faaliyetleri ve kültürel aktiviteleri hakkında bilgi verdi.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, konferansta yaptığı konuşmada, “Türkçe ile Arapça arasındaki etkileşimin oldukça güçlü olduğu görmekteyiz. Her iki dil aynı dil ailesine mensup olmamasına rağmen ses, kelime ve söz öbeği düzeyinde ortak kullanımlar görülür. Bu durumun kaynağı ise halklar arasındaki dinî, tarihî ve coğrafi açılardan yakınlıktır.” diye konuştu.

Yoğun katılım ile gerçekleştirilen programın sonunda dinleyiciler tarafından sorulan sorular Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından cevaplandırıldı.

Diğer Etkinlikler

Meksika'nın başkenti Mexico City'de Yunus Emre Enstitüsü (YEE) koordinesinde "Türkiye-Meksika Medya...

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da, Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türk ve Sırp gazetecilerin bir...

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ile Priştine Yunus Emre Enstitüsü (YEE) iş birliğinde Kosova’nın başkenti...

Yunus Emre Enstitüsü, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılında dünyanın dört bir yanında Türkçeye gösterilen yoğun...