El-Bab’daki Afetzede Çocuklara Moral Etkinliği Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

El-Bab Yunus Emre Enstitüsü tarafından afetzede çocukların normal hayata adapte olabilmeleri ve deprem felaketinden önce olduğu gibi tekrar yaşıtlarıyla birlikte mutlu zamanlar geçirebilmeleri için “moral etkinliği” düzenlendi.

HİKÂYE, MUTFAK, SANAT VE OYUN İSTASYONLARI HAZIRLANDI

El-Bab Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleştirilen etkinlikte hikâye, mutfak, sanat ve oyun istasyonlarından oluşan bir dizi faaliyet düzenlendi.

Moral etkinliği, El-Bab’da çadır kentlerde kalan 7-9 yaş arasındaki Suriyeli çocukların drama tanışma etkinliğiyle başlamasının ardından çocuklar arasındaki iletişimin sağlanmasına yönelik çeşitli oyunlarla devam etti.

Hikâye atölyesinde tek bir bavulla hiç bilmediği bir kasabaya gelen bir yabancının hikâyesi anlatılarak bu esnada çocukların ana karakterle empati yaparak kendi duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri sağlandı.

Mutfak atölyesi etkinliğine katılan afetzede çocuklar kendi seçtikleri meyvelerle tatlı hazırlamayı öğrendiler. Mutfak atölyesindeki tatlı etkinliğinden sonra çocuklara yiyecek ve içecek ikram edildi.

Ebru atölyesinde ise tercih ettikleri renklerle duygularını ifade eden çocuklar, ebru çalışmalarını hazırlamalarının ardından sandalye kapmaca, çuval yarışı gibi oyun etkinliklerine katıldı.

“DEPREMZEDE ÇOCUKLARIN GÖZLERİNDEKİ HÜZNÜN KAYBOLDUĞUNA TANIKLIK ETMEK BİZİM İÇİN TARİFİ MÜMKÜN OLMAYAN BİR DUYGUYDU”

Yunus Emre Enstitüsü Suriye Güvenli Bölge Türkçe Okutmanı Hüseyin Güvenek, moral etkinliğine ilişkin “Suriye’de yaşanan deprem felaketinin ardından depremzede çocuklarımızın yaralı kalplerine dokunabilmek ve tekrar çocuk olduklarını hatırlatabilmek için Enstitümüzde çok sayıda etkinlik düzenledik. Etkinlik boyunca depremzede çocukların gözlerindeki hüznün kaybolduğuna tanıklık etmek bizim için tarifi mümkün olmayan bir duyguydu.” ifadesini kullandı.

“ENSTİTÜMÜZE ÜZGÜN BİR ŞEKİLDE GELEN AFETZEDE ÇOCUKLAR BURADAN MUTLU AYRILDILAR”

Güvenek, “Atölye çalışmalarımızda depremzede çocuklarımızı bir araya getirerek oyunlar oynadık ve şarkılar söyledik. Çocuklar duygularını ifade ettiler, akranları ile mutlu bir şekilde oyunlar oynadılar. Enstitümüze üzgün bir şekilde gelen afetzede çocuklar buradan mutlu ayrıldılar.” değerlendirmesinde bulundu.

ÇOCUKLAR HAYALLERİNİ GÖKYÜZÜNE UÇURDU

Etkinlik kapsamında hazırlanan özel alanda çocukların hayallerini simgeleyen uçan balonlar, afetzede çocuklar tarafından hayalleriyle birlikte gökyüzüne uçuruldu.

Hacivat ve Karagöz gölge oyununun ardından afetzede çocuklar için hazırlanan özel hediyeler dağıtıldı.

Moral etkinliği, çocukların toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Diğer Etkinlikler

Bosna Hersek'in Zenica şehrinde Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından düzenlenen "Tercihim Türkçe...

c

TRT Çocuk programcısı ve sunucusu Hüseyin Goncagül, TOBB Brüksel ofisindeki etkinlikte, Belçika'da yaşayan Türk...

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle ebru atölyesi...

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Karagöz ve Hacivat" gölge oyunu...