Kabil’de Kültürel ve Manevi Değerler Semineri

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın dört bir yanında bulunan temsilcilikleriyle Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesi ve kültürel etkileşimin oluşturulması gayesiyle kültürel diplomasi çatısı altında gerçekleştirdiği çeşitli faaliyetlerine devam ediyor.

Kabil Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkiye ve Afganistan arasındaki ortak değerler çerçevesinde yer alan hususların ele alındığı “Kültürel ve Manevi Değerler Semineri” düzenlendi.

Kabil Üniversitesinin ev sahipliğinde 22 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilen seminere Kabil Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Hüseyin Güngör, Eğitimci ve Yazar Habiburrahman Ziyayi, akademisyenler, öğrenciler ile davetliler katıldı.

Kabil Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Hüseyin Güngör açış konuşmasında, bu elim deprem hadisesinde Afganistan halkının içerisinde bulunduğu zor şartlarda bile Türkiye’yi unutmadığını, depremzedeler için maddi ve manevi yardımlarda bulunduğunu dile getirdi. Güngör konuşmasında, kültürel ve manevi değerlerin hatırlatılmasının toplum hayatında oldukça önemli olduğunu ifade etti.

“DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZDİR”

Seminerde kültürel ve manevi değerler sisteminin geçmişten günümüze hayata bakış açımızı temellendirdiği ve ilişkiler sistemimizi yönlendirdiğine değinildi. Eğitimci ve Yazar Habiburrahman Ziyayi, “Değerlerimiz geleceğimizdir. Birlik ve beraberlik bizi bir arada tutan, bize güç veren önemli bir değerdir. En büyük düşmanımız cehalettir, ilim öğrenmemektir. Değerlerimizi bilmemektir.” diye konuştu.

Öte yandan programda Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde hayatlarını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Seminere ilişkin soruları doğru cevaplayan öğrencilere hediyelerin takdim edilmesinin ardından ikram faslı ile program sona erdi.

KABİL’DE KÜLTÜREL VE MANEVİ DEĞERLER SEMİNER SERİSİ DÜZENLENECEK

Kabil Yunus Emre Enstitüsü tarafından ilki gerçekleştirilen “Kültürel ve Manevi Değerler Semineri” adlı programın farklı konu başlıkları altında seri olarak yapılması planlanmaktadır.