KKTC'de Türk Dünyası Nevruz Şenliği

Yazıcı-dostu sürüm

Türk kültürünün önemli ve renkli bayramlarından biri olan Nevruz, bu yıl da dünyanın dört bir coğrafyasında olduğu gibi KKTC’de de büyük coşkuyla kutlandı. Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü, Haydar Aliyev Uluslararası Kültür Merkezi ve Uluslararası Final Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleşen "Türk Dünyası Nevruz Şenliği", renkli etkinliklere ve kültürel birlikteliğe ev sahipliği yaptı.

Lapta Haydar Aliyev Uluslararası Kültür Merkezinde 27 Mart 2024 tarihinde düzenlenen Nevruz Şenlikleri kapsamında yapılan etkinlikte Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Abdullah Aktaş ve Haydar Aliyev Uluslararası Kültür Merkezi Koordinatörü Orhan Hasanoğlu Nevruz’un Türk dünyasındaki öneminden ve birleştiriciliğinden bahsettiler.

Şenlikte geleneksel müzik dinletileri ve dans gösterileri yer aldı. Azerbaycan, Türkiye ve KKTC’den gelen sanatçılar, zengin müzik ve dans kültürlerini izleyicilerle buluşturarak renkli bir atmosfer oluşturdular. Azerbaycan’dan Devlet Sanatçısı Gülyaz Mammadova, Türkiye’den Türk Halk Müziği Sanatçısı Ozan Sezer Aslan, KKTC’den Akın Zabıt ve Nilay Pınardan şenlikte sahne alan sanatçılar arasındadır.

Şenlik, Nevruz Sevincinin Yaşanmasına ve Kültürel Alışverişe Olanak Sağladı

Türk Dünyası Nevruz Şenliği her yaş grubundan insanın bir araya gelerek Nevruz sevincini yaşamasına ve kültürel alışverişe olanak tanıdı. Şenlikte Türk dünyasının kültürel çeşitliliği ile zenginliği vurgulanarak kardeşlik ve dayanışma duyguları pekiştirildi. Etkinliğe katılan herkes Nevruz'un bereketli ve umut dolu mesajlarıyla dolu bir gün geçirdi. Gelecek yılın Nevruz'unda da benzer etkinliklerle bir araya gelmek ümidiyle, kültürel çeşitliliğin ve birlik duygusunun daha da güçlenmesi temennisiyle etkinlik sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), "Türk Dünyasının Kültürel Mirası Gagavuz Diyarı" projesini "Dede Korkut" ve...

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün...

Yunus Emre Enstitüsü, küresel düzeyde Türk kültürünü, sanatını ve dilini tanıtmak ve bu alanlardaki uluslararası...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde Senegal'de iftar programı düzenledi....