Kuala Lumpur’da Türk Tasavvuf Müziği Konseri ve Sema Gösterisi Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da Mevlâna’nın vuslatının 750. yılı ve Türkiye-Malezya arasındaki diplomatik ilişkilerin tesis edilmesinin 60. yıl dönümü dolayısıyla Türk tasavvuf müziği konseri ve sema gösterisi düzenlendi.

Kuala Lumpur’un en prestijli salonlarından biri olan Istana Budaya’nın ev sahipliğinde, T.C. Kuala Lumpur Büyükelçiliği ve Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü organizasyonunda gerçekleştirilen programda, Konya Büyükşehir Belediyesi Sema Ekibinin icra ettiği Türk tasavvuf müziğinin seçkin eserlerinin yer aldığı konser ve sema gösterisinin yanı sıra geleneksel Türk sanatlarından ebru sanatının tanıtımı yapıldı.

Bir dizi etkinliğin yer aldığı programa, T.C. Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel, Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ömer Altun, kraliyet mensupları ve üst düzey bürokratlar katıldı.

Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel, gerçekleştirdiği konuşmada, Türkiye ve Malezya arasındaki diplomatik ilişkilerin tesis edilmesinin 60. yılının büyük bir önem arz ettiğinin altını çizerek bu yıl dönümünün iki ülke arasındaki çeşitli alanlardaki iş birliği ağını genişletme konusundaki kararlılığın sağlam bir teyidi anlamına geldiğini vurguladı.

Ülkeler arasındaki ticaret, eğitim ve kültür alanlarındaki alışverişi kapsayan sınırsız iş birliği fırsatlarına değinen Büyükelçi Emir Salim Yüksel, “Son altmış yılı ve sonrasını düşündüğümüzde kendimizi ortak değerler, karşılıklı saygı ve sarsılmaz dostluğun damgasını vurduğu olağanüstü bir yolculuğun ayak izlerini takip ederken buluyoruz.” diye konuştu.

Osmanlı Dönemi’nden bu yana tarih ve kardeşliğe dayanan bu ilişkinin iki halk arasındaki kalıcı bağların bir kanıtı olduğunu kaydeden Büyükelçi Yüksel, “Kardeşliğimizin ve dostluğumuzun bundan sonraki yıllarının daha güçlü bağlarla, güçlenen iş birliğiyle, ortak başarılarla geçmesini diliyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, ebru sanatçısı Garip Ay, tasarladığı İstanbul silüeti, kuş ve lale temalarını izleyicilerin beğenisine sundu.

Program, Türkiye’nin önemli hattatlarından Seyit Ahmet Depeler’in eserlerinin yer aldığı “Türk Hat Sanatı Sergisi”nin beğeniye sunulmasının ardından Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsünde hüsnühat çalışmalarının yapılmasıyla sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Manama Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Manama Büyükelçiliği’nin himayesinde, Bahreyn Üniversitesi’nde, İRCİCA iş birliğiyle...

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Belçika'nın başkenti Brüksel'de 25-27 Nisan 2024 tarihlerinde  ...

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle ebru atölyesi...

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...