Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Depremzede Çocuklar İçin Moral Etkinliği Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

                                                                                                                                                                        Yunus Emre Enstitüsü, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzede çocuklara yönelik deprem bölgesinde ve Suriye Güvenli Bölge’de yürüttüğü psikososyal destek çalışmalarına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni de dâhil ederek faaliyet alanını genişletti.

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giden depremzede çocuklara moral vermeyi amaçlayan “Elim Sende” etkinlik serisinin ilk programı Güzelyurt şehrinde gerçekleştirildi.

T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği himayelerinde, Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF) iş birliğiyle Aziz Mamas Manastırı’nda düzenlenen programa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter’in yanı sıra çok sayıda depremzede çocuk ve aileleri katıldı.

“Elim Sende” adlı etkinlikte, Türkiye’deki deprem bölgelerinden KKTC’ye gelen ailelerin çocuklarına yönelik atölye çalışmaları ve çeşitli oyunlar düzenlendi.

Programa katılan çocuklara çeşitli yiyecekler ikram edilmesinin ardından oyuncak setleri ve kitaplar hediye edildi.

“KIBRIS TÜRK HALKI HER ZAMAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN YANINDA”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tatar, birçok depremzedenin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde misafir edilip yaralarına merhem olunmaya çalışıldığını ifade ederek Kıbrıs Türk halkının her zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında olduğunu vurguladı.

Büyükelçi Feyzioğlu ise Türkiye’den gelen depremzedelere kucak açan Kıbrıs Türk halkına teşekkür etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tatar ile Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu, depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Etkinliğe katılan çocuklardan 5 yaşındaki Eymen Yusuf deprem felaketi dolayısıyla Kahramanmaraş’tan Güzelyurt’a geldiklerini söyleyerek “Etkinlikte oyuncak hediye edildi. Çok güzel bir etkinlikti.” diye konuştu.

Depremzede çocuklardan Ayla Buğlem Hazırlar ise ailesi ile Hatay’dan geldiklerini anlatarak etkinlikte yüz boyama etkinliğine katılmaktan ve hediye oyuncak almaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

LEFKOŞA VE GAZİMAĞUSA’DAKİ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR BİR ARAYA GETİRİLECEK

“Elim Sende” etkinliğiyle Lefkoşa ve Gazimağusa’daki depremzede çocukların yaralı kalplerine dokunularak yaşadıkları travmanın etkisinin azaltılması için çeşitli aktiviteler gerçekleştirilecek.

Diğer Etkinlikler

Fransa'nın Metz kentinde düzenlenen Kültür'Expo fuarında geleneksel Türk kültürü, el sanatları ve...

Türkiye ve Macaristan arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yılı çerçevesinde ilan edilen “2024 Türk-Macar...

Tunus Yunus Emre Enstitüsü (YEE), başkent Tunus’taki Mennuba Üniversitesinde Türkiye Tanıtım Günü...

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Karagöz ve Hacivat" gölge oyunu...