Mostar’da Çocuklar için Ebru Atölyesi

Yazıcı-dostu sürüm

Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) iş birliğinde 26 Şubat 2024 tarihinde Bosna Hersek'teki kardeş şehir Mostar'da, JU Mjesovćta Srednja ŠkolaOrtaokulu öğrencileriyle ebru atölye çalışması gerçekleştirdi.

JU Mjesovćta Srednja Škola Ortaokulunda Türkçe öğrenen öğrenci ve Türkçe öğretmenleri tarafından Mostar Yunus Emre Enstitüsüne ziyaret düzenledi. Yapılan ziyarette Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve KAYMEK Mostar çalışmaları hakkında bilgi verildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi; Bosna Hersek'teki kardeş şehir Mostar'da öğrencilerle ebru atölye çalışması düzenledi. Ziyaret çerçevesinde Mostar'a gelen öğrencilere ebru atölyesine katıldı. Öğrenciler ebru yapımı için ne tür malzemeler kullanıldığını uygulamalı öğrenirken, atölye çalışmalarında geleneksel sanatlardan ebru hakkında bilgiler de anlatıldı. Ebru atölyesinin ardından öğrencilere ve öğretmenlere yemek ve çay ikramında bulunuldu.

Büyükşehir belediyesi, kardeş şehir ile gönül ve dostluk köprüsü kurmayı sürdürürken, iki ülke kültürlerinin ortak değerlerinden geleneksel el sanatlarının tanınma ve yaşatılması adına kurslara devam ediyor.

 

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Güney Afrika’nın Johannesburg ve...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal...

Nijerya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandıTürkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal...