Podgoritsa'da ''Osmanlı Sultanları'' Resim Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

 

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü, 18 Nisan 2016 tarihinde, Ressam İsmail Acar'ın "Osmanlı Sultanları" adlı resim sergisin açılışını gerçekleştirdi.

Kral Nikola Sarayı'nda yapılan açılışa; Karadağ Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Danışmanı Dr. Amer Halilovic, Karadağ Cumhuriyeti Meclis Başkan Yardımcısı Suljo Mustafic, Danilovgrad Belediye Başkanı Brano Duranovoc ve Podgoritsa Belediyesi Kültür Bölümü Sekreteri Nela Savkovic, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmalarını Karadağ Cumhuriyeti Kültür Bakan Yardımcısı Dragica Milic, Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cihan Özdemir, Karadağ Modern Sanatlar Merkezi Müdürü Nenad Soskiç, Ressam İsmail Acar ve Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip yaptı.

Karadağ ve Türk halkı arasındaki ortak kültürel unsurların, yüzlerce yıllık ortak yaşanmışlıktan ortaya çıktığını ve günümüze kadar geldiğini belirten konuşmalarda, sergide her Karadağlının kendisinden ve kültüründen bir şeyler bulabileceği vurgulandı. Osmanlı sultanlarının portrelerinden günlük yaşantılarında kullandıkları eşyalara kadar pek çok öğenin tablosu, misafirlerin oldukça dikkatini çekti.