Roma’da Ani Tarihî Kenti Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Kars Valiliği, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Serhat Kalkınma Ajansı ve Roma Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle “Ani Ören Yeri Fotoğraf Sergisi ve Konferansı” düzenlendi.

Tarih boyunca pek çok kültüre ev sahipliği yapan Ani tarihî kentine ilişkin 30’a yakın fotoğrafın sergilendiği etkinliğe T.C. Roma Büyükelçisi Ömer Gücük, T.C. Vatikan Büyükelçisi Ufuk Ulutaş, Kars Valisi Ziya Polat, Roma Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Zafer Kıyıcı, Ani Ören Yeri Alan ve Kazı Başkanı Doç. Dr. Muhammet Arslan ve davetliler iştirak etti.

Açış konuşmasını yapan Roma Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Zafer Kıyıcı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Ani tarihî kentin tanıtıldığı programa ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti. Koordinatör Kıyıcı, “Yunus Emre Enstitüsü olarak İtalya’da Türkiye’nin hayranlık uyandıran kültürel hazinelerinin tanıtılmasına yönelik çeşitli faaliyetler düzenlemeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

“Sergide, Ani’nin zengin tarihini ve kültürünü yansıtan birbirinden güzel fotoğraflar yer alıyor”

Kars Valisi Ziya Polat, gerçekleştirdiği konuşmada Ani’nin Anadolu’nun en önemli tarihî ve kültürel miraslarından biri olduğunu belirterek “Ani Ören Yeri Fotoğraf Sergisi ve Konferansı programıyla Ani’yi yurt dışında tanıtmayı amaçlıyoruz. Sergide, Ani’nin zengin tarihini ve kültürünü yansıtan birbirinden güzel fotoğraflar yer alıyor.” ifadelerini kullandı.

Vali Polat, “Bizlere ev sahipliği yapan Roma Yunus Emre Enstitüsü ile Sayın Roma ve Vatikan Büyükelçilerimize teşekkür ediyorum. Bu serginin Ani’nin İtalya’da tanıtılmasına önemli katkıda bulunacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Açılışın ardından Ani Ören Yeri Alan ve Kazı Başkanı Doç. Dr. Muhammet Arslan eşliğinde fotoğraf sergisi gezildi.

Ani tarihî kentinin kültürel zenginliğinin birbirinden özel fotoğraflarıyla sergilendiği etkinlik, davetliler tarafından yoğun ilgi gördü. Etkinlikte ayrıca müzik dinletisi de gerçekleştirildi.

Ani Ören Yeri’nin tarihî zenginliğinin ele alındığı konferansta konuşmacı olarak Ani Ören Yeri Alan ve Kazı Başkanı Doç. Dr. Muhammet Arslan yer aldı.

Konferans, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal...

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün...

Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından hazırlanan "Bizden İçeri Kıbrıs" belgeselinin...