Ruanda’da “Gelecek İçin Nefes” Etkinliği Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Ruanda’da her ayın son haftası düzenlenen “Umuganda Günü” kapsamında başkent Kigali’de Yunus Emre Enstitüsünün iş birliğiyle “Gelecek İçin Nefes” adlı ağaç dikme etkinliği yapıldı.

Kigali Yunus Emre Enstitüsü ve Kigali Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen ağaç dikme etkinliğine, Türkiye’nin Kigali Büyükelçisi Aslan Alper Yüksel, Büyükelçilik mensupları, Enstitü kursiyerleri, Türkiye’deki üniversitelerinden mezun olan Ruandalı gençler ve Türk vatandaşları katıldı.

Geleceğe Nefes Olacak

Kigali Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Kigali Yunus Emre Enstitüsünün Koordinatörü Enes Karaçoban, “Gelecek İçin Nefes” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Ndera Eğitim Hastanesine 100 ağaç diktiklerini belirtti.

Türkiye’nin Kigali Büyükelçisi Aslan Alper Yüksel ise Ruandalı yetkililere ve Kigali Yunus Emre Enstitüsüne düzenledikleri etkinlikten dolayı teşekkürlerini iletti.

“Türkiye-Ruanda dostluğunun da güzel bir göstergesidir”

Ruanda’da yaşayan Türk vatandaşlarının “Umuganda Günü” etkinliğine katılarak ülkedeki geleneklere saygı gösterdiklerini dile getiren Büyükelçi Yüksel, “Bu aynı zamanda Türkiye-Ruanda dostluğunun da güzel bir göstergesidir.” ifadesini kullandı.

Büyükelçi Yüksel, bu tür etkinliklerin çevrenin korunmasına büyük katkıda bulunduğunu kaydetti.

Kigali Yunus Emre Enstitüsü, çeşitli diplomasi eksenlerinde gerçekleştirdiği projeler ve faaliyetlerle Türkiye ve Ruanda arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine katkıda bulunmaya devam ediyor.