Suriye Güvenli Bölge’de Çocuk İşçiliği Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Suriye Güvenli Bölge’de yürütülen “Suriye Güvenli Bölge Psikolojik ve Sosyal Kalkınma Projesi” kapsamında çocuk işçiliğini konu alan bir konferans düzenlendi.

Azez Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde “Çocukluğumu geri verin” sloganıyla düzenlenen konferansta, bölgedeki çocuk işçiliği sorunu ele alındı ve çözüm önerileri sunuldu.

Proje çerçevesinde Halep Üniversitesinde rehberlik ve psikolojik danışmanlık, özel eğitim ve sınıf öğretmenliği bölümlerinde eğitim alan öğrencilerden oluşan proje ekibi tarafından çocuk işçilerin yaşam koşullarını, sorunlarını ve ihtiyaçlarını daha iyi anlamak amacıyla Suriye Güvenli Bölge’de sanayi bölgelerinde, sokaklarda ve diğer yerlerde çalışan çocuk işçilerle saha araştırmaları yapıldı.

Suriye Güvenli Bölge Koordinatörü Fikret Çıtak, gerçekleştirilen konferansa ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Bölgenin farklı şehirlerinde eğitim, öğretim, kültür ve sanat faaliyetleri başta olmak üzere muhtelif alanlarda çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Bölgede elzem olan psikolojik sorunlara ve sürdürülebilir çözüm önerilerine odaklanan araştırmalar yapıyoruz. Bölgede büyük sorun teşkil eden çocuk işçiliği, yaşlı bakımı, erken yaşta evlilik gibi konuların araştırılarak toplumun bu konularda bilinçlenmesini umut ediyoruz.”

“Suriye Güvenli Bölge Psikolojik ve Sosyal Kalkınma Projesi” kapsamında düzenlenecek olan konferans serisi aracılığıyla toplumsal sorunlarla mücadelede farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Suriye Güvenli Bölge’de faaliyetlerini yürüten Yunus Emre Enstitüsü, hayata geçirdiği projelerle çeşitli konularda bölge halkına destek olmaya yönelik etkinlikler gerçekleştirmeyi planlıyor.

Suriye Güvenli Bölge Psikolojik ve Sosyal Kalkınma Projesi

Yunus Emre Enstitüsü, Suriye Güvenli Bölge’de savaş mağdurlarına yönelik “Suriye Güvenli Bölge Psikolojik ve Sosyal Kalkınma Projesi”ni 2023 yılının Ağustos ayında hayata geçirdi. Enstitü, proje kapsamında bölgedeki üniversitelerden seçilen rehberlik ve psikolojik danışmanlık, sınıf öğretmenliği, psikoloji, sosyoloji ve özel eğitim bölümlerinde eğitim alan öğrencilerle birlikte bölge halkının problemlerine çözüm yolları bulmayı amaçlıyor.