Suriye Güvenli Bölge’de İftar Programı Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye’nin başat kültürel diplomasi kurumu Yunus Emre Enstitüsü, Suriye Güvenli Bölge’de bulunan temsilciliklerinde bölge halkına yönelik çeşitli faaliyetler düzenlemeye devam ediyor.

Afrin Yunus Emre Enstitüsü tarafından Ramazan ayı dolayısıyla 6 Nisan 2023 tarihinde yaklaşık 500 kişinin katıldığı bir iftar programı düzenlendi.

İftar programına Yunus Emre Enstitüsü Suriye Güvenli Bölge Koordinatörü Fikret Çıtak, Zeytindalı Eğitim Koordinatörü Kasım Tahiroğlu, Afrin Millî Eğitim Koordinatörleri, Afrin Yunus Emre Enstitüsü personeli, kursiyerleri ve aileleri ile davetliler katıldı.

Yunus Emre Enstitüsü Suriye Güvenli Bölge Koordinatörü Fikret Çıtak, düzenlenen iftar programına ilişkin Suriye Güvenli Bölge’deki kardeşlikten, birlik ve beraberlikten duyduğu mutluluğu ifade etti.

Enstitünün çocuk grubundaki kursiyerlerinin Ramazan gösterisiyle başlayan program, Enstitü kursiyerlerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle devam etti.

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜNÜN SURİYE GÜVENLİ BÖLGE’DE YÜRÜTTÜĞÜ FAALİYETLER

Yunus Emre Enstitüsü, 2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan salgın döneminin olumsuzluklarını fırsata çevirerek Azez’de yürütmeye başlattığı projelerini Afrin ve El-Bab’da açtığı temsilcilikleriyle bölgede geniş bir alana taşıdı.

Suriye Güvenli Bölge’de üç ayrı temsilcilik tarafından gerçekleştirilen kültürel diplomasi ve eğitim diplomasisi faaliyetleri aracılığıyla Türk kültürünün bileşenlerinin tanıtılmasının yanı sıra iki ülke arasındaki kültürel etkileşim ve ortak anlayış sağlanmaya devam ediyor.

Öte yandan Enstitü, Türkiye ile eş zamanlı olarak Suriye’de yaşanan deprem felaketinin ardından Suriye Güvenli Bölge’deki depremzedelerin yaralarını sarmak için özel faaliyetler de yürütüyor.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Romanya'da hayata geçirdiği çeşitli projelerle Türk kültürünün tanıtılmasına...

Senegal'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında geleneksel Türk okçuluğu atölyesi düzenlendi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Afrika Ülkelerinin Kanserle...

Fransa'nın Metz kentinde düzenlenen Kültür'Expo fuarında geleneksel Türk kültürü, el sanatları ve...