Tiflis’te “Samida” Rüzgârı Esti

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”ne ithafen düzenlenen etkinlikte “Samida” isimli müzik grubu Tiflis’te sahne aldı.

Tiflis Devlet Üniversitesi Konser Salonunda 6 Mart 2024 tarihinde düzenlenen konser programına, Tiflis YEE Koordinatörü Can Güray, Türk ve yerel kurumların yöneticileri, diplomatik misyon temsilcileri ve çok sayıda müziksever katıldı.

Tiflis YEE’nin organizasyonu ve Gürcistan Türk İş İnsanları Derneği (GÜRTİAD), MÜSAİD Tiflis Derneği, Vestel Gürcistan Genel Müdürlüğü ile THY Gürcistan Genel Müdürlüğünün katkılarıyla gerçekleştirilen konsere, müzikseverler yoğun ilgi gösterdiler.

Türk ve Gürcü toplumunun sevinçlerine ve hüzünlerine eşlik eden, ortak ezgilerin seslendirildiği konser etkinliğinde; Yudum Şahin'in Gürcü halk sazı panduri, Damla Şahin'in flüt, navtronik ve salamuri, Tamara Şahin'in ise keman performansları davetlilere unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı.

Program açış konuşmasında Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Can Güray, Tiflis YEE tarafından organize edilen konseri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle düzenlediklerini belirterek tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutladığını ifade etti.

Konser etkinliğinde sahne alan Samida müzik grubu sanatçıları, kendilerini Tiflis’te ağırlayan Yunus Emre Enstitüsüne ve konsere katılan müzikseverlere müteşekkir olduklarını ifade ettiler.

Farklı Coğrafyalarda Yaşayan Halkların Müziklerini Özgün Şekilde Yorumluyorlar

Gürcü müziğinde geleneksel olarak var olan polifonik şarkı söyleme üslubunu yaşatmak ve yeni üretimler ortaya koymak amacıyla kurulan Samida, 2016 yılında Yudum Şahin, Damla Şahin ve Tamara Şahin kardeşler tarafından kurularak müzik yolculuğuna başladı.

2017 yılında farklı müzik disiplinlerinden gelen icracıların katılımıyla bir müzik topluluğuna dönüşerek üretimlerine yeni bir boyut kazandırmıştır. Topluluk, farklı coğrafyalarda yaşayan halkların müzik üretimlerini kendilerine özgü bir yorum ve düzenleme anlayışıyla seslendirmektedir.

 

 

Diğer Etkinlikler

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...