Toronto Yunus Emre Enstitüsü Faaliyete Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü dünya çapındaki ağını genişletiyor. Bu çerçevede Yunus Emre Enstitüsü Kanada’da faaliyetlerine başladı.

Hukuki altyapısı geçen yılın sonlarında tamamlanan Enstitü Kanada’da Ontario eyaletinin Toronto şehrinde bundan böyle kendi binasında faaliyet gösterecek.

Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye’nin başat kültürel diplomasi kurumu olarak dünyanın dört bir tarafında kültür merkezleri açtığını hatırlatan Toronto Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Bülent Üçpunar, "Yunus Emre Toronto Türk Kültür Merkezi kendi binasında faaliyetlerine başlıyor. Kanada’daki çalışmalarımız, Toronto merkezli olarak ülkenin önde gelen şehirleri ve eyaletlerinde gerçekleşecek’’ dedi.

TÜRKIYE İLE KANADA ARASINDAKİ GÜÇLÜ BAĞLARIN KURULMASINA KATKIDA BULUNMAYI HEDEFLİYORUZ”

Başlattıkları çevrimiçi Türkçe kurslarına birçok eyaletten katılım olduğunu anlatan Toronto Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Üçpunar, "Kanada birçok açıdan bizim için önemli bir ülke. Düzenleyeceğimiz kültürel faaliyetler ile ülkemiz ile Kanada arasında güçlü bağların kurulmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.’’ diye konuştu.

Yunus Emre’nin ‘Gelin tanış olalım’ dizesinin, çalışmalarında kendilerine ilham kaynağı olan önemli bir düstur olduğuna işaret eden Üçpunar şunları söyledi:

‘’Bundan dolayı buradaki Türk vatandaşlarımız kadar Kanada’da yaşayan herkes, ‘gelin tanış olalım’ çağrımızın muhatabıdır. Bulunduğumuz her yerde orada yaşayan tüm insanlarla hiç bir ayrım gözetmeksizin Türk kültürünün güzelliklerini anlatarak ve tanıtarak tanışmak istiyoruz.’’

Bülent Üçpunar, Yunus Emre Enstitüsü Toronto Yunus Emre Türk Kültür Merkezinin açılması ile birlikte, başta Toronto’da yaşayan Türk toplumu olmak üzere, tüm Kanadalılara devamlı hizmet vereceklerini belirterek, çalışmaların toplumdan gelecek taleplere göre şekillendirileceğini de sözlerine ekledi. Üçpunar, bundan sonra kültür ve sanatın her alanında her türlü faaliyetle insanlara ulaşmaya çalışacaklarını ve Türkiye ile Kanada arasındaki ilişkilere kültür ve sanat boyutundan katkıda bulunmayı hedeflediklerini vurguladı.