Türk-Alman Dostluğu Müzikle Pekişti

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü, İstanbul-Köln Şehir Kardeşliğinin 20. yılı münasebetiyle Joest Müzesi VHS Forum’da bir konser düzenledi.

Köln Anakent Belediye Başkanı Henriette Reker’in himayesinde gerçekleştirilen konseri Köln-İstanbul Kardeş Şehir Derneği, Köln Anakent Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi destekledi.

Köln Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Bulut yaptığı açılış konuşmasına, Türkiye ve Almanya arasında yaşanan siyasi gerilimler nedeniyle şehirlerarası ve toplumlar arası dostluğa özel vurgu yaparak başladı. Bulut, “İlişkilerimizdeki güncel gerginlik birbirimizi daha iyi anlama ihtiyacını elzem kılıyor. Kültür ve sanat aradaki dostluğu arttırmanın kalıcı bir anahtarıdır. Bu konserle Türk-Alman dostluğuna sembolik vurgu yapmak istiyoruz” dedi. Kardeş Şehir Derneği Başkanı Walter Kluth ise dostlukların arttırılması konusunda Yunus Emre Enstitüsü ile yaptıkları yapıcı iş birliği için teşekkür etti.

Konsere Eyalet Parlamentosu üyeleri, belediye başkanları, şehir ve uyum meclisinden temsilciler, bakanlık çalışanları, sanat ve bilim çevreleri, sivil toplum yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. 

Konserin ilk bölümünde sahneye çıkan İstanbul Kent Orkestrası, İstanbul şarkılarından oluşan güzel bir seçki sundu. İkinci bölümde ise Köln Renkleri korosu çeşitli dillerde bestelenen eserleri icra etti. Konser iki grubun ortaklaşa çalıp söylediği “Üsküdar’a Gider İken” şarkısıyla son buldu.